El nostre món és el món | Article de Joan Tapia Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Escarafalls i sobreprotecció

¿No són els escarafalls els que castiguen el Govern amb la tan publicitada llei del ‘només sí és sí’, que des que va entrar en vigor al novembre ha generat tantes males notícies?

1
Es llegeix en minuts
Escarafalls i sobreprotecció

Diumenge, el filòsof i pedagog Gregorio Luri, que acaba de publicar ‘En busca del tiempo en que vivimos’, era entrevistat en aquest diari per Olga Pereda. L’entrevista resumia molt bé els problemes del moment actual des del punt de vista d’un pensador lliure (en un altre temps hauríem dit un lliurepensador) que no vacil·la a qüestionar el políticament correcte.

Luri és un pedagog i creu que un dels problemes de la societat i l’escola actuals és l’excés de preocupació per la seguretat i la felicitat dels fills i els escolars: «El lloc més segur per als barcos és el port, però no fem els barcos perquè siguin al port sinó perquè se’n vagin a alta mar... El pitjor que podem fer amb un ésser humà és sobreprotegir-lo».

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Diu que caldria ensenyar que la vida mai vindrà a menjar mansament a la teva mà i que estimar la vida és «saber que et farà la traveta i fins i tot t’apunyalarà per l’esquena». I conclou amb una frase taxativa per reflexionar a fons: «El pitjor que podem fer amb un ésser humà és sobreprotegir-lo. La sobreprotecció és una forma de maltractament». I adverteix que els nens s’estan quedant cada vegada més sense espais en els quals poder viure la seva infantesa autònomament sense la supervisió dels adults, i que a les escoles es transmet un excés de por al futur per l’ansietat davant el canvi climàtic.

Notícies relacionades

I aquí va més enllà de la pedagogia i argumenta que davant un problema, sigui el que sigui, qui s’hi enfronta amb serenitat té més possibilitats d’èxit que qui recorre als escarafalls. ¿No són els escarafalls els que castiguen el Govern amb la tan publicitada llei de garantia integral de llibertat sexual (la del ‘només sí...’), que des que va entrar en vigor al novembre ha generat tantes males notícies?

L’exalcaldessa progressista de Madrid, Manuela Carmena, ha dit que no es rectificava només per «supèrbia infantil». Pedro Sánchez sembla que al final n’ha pres nota. Podem i Irene Montero, encara no. ¿Què passarà?