Article de Carles Sans Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Ja no queden Òscar Tusquets

No puc evitar sentir una enveja sana per algú que representa un dels últims artistes multidisciplinaris que queden

2
Es llegeix en minuts
Ja no queden Òscar Tusquets

LAURA GUERRERO

Òscar Tusquets exposa en la Fundació Vila Casas de Barcelona una antològica de la seva pintura figurativa que tant defensa davant els atacs que rep un estil que, com ell mateix diu, el diverteix. El dia que es va inaugurar l’exposició jo tenia funció a la mateixa hora. El meu ofici em permet portar una vida bastant relaxada si la comparo amb la d’altres persones amb oficis molt més exigents; tanmateix, tinc l’inconvenient que estic treballant gairebé sempre que se celebra, s’inaugura, es juga o es presenta alguna cosa. És una de les privacions que comporta dedicar-se a l’entreteniment.

El dia abans d’aquesta exposició, l’Òscar i la seva dona, l’escriptora Eva Blanch, van oferir a la seva bufona casa de Barcelona un dinar informal a tots aquells prestadors de la seva pintura, propietaris pintats o no, que cedíem per a l’exposició un quadrio o més. Allà hi havia un grup de gent que s’escampava per la terrassa i el magnífic jardí. Gent culta que s’asseia en cercle mentres, plat en mà, parlava, com va ser el meu cas, de sèries més que de pintura. Va ser un agradable pròleg de la inauguració de l’endemà que, em consta, va ser un èxit absolut.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Quan llegeixo en el programa de la Fundació la definició que es fa d’Òscar Tusquets, no puc evitar sentir una enveja sana per algú que representa un dels últims artistes multidisciplinaris que queden. L’especialització a la qual ens porta la societat d’avui constitueix un impediment perquè algú pugui expressar-se, com és el cas de Tusquets, en àmbits com l’escriptura, l’arquitectura, la pintura i el disseny. L’Oscar és molt bo en cada un d'aquests. Llegir un llibre seu és gaudir aprenent i divertint-te alhora. La seva pintura té una personalitat inconfusible. És figurativa i moderna. La seva arquitectura em sembla bonica i respectuosa (penso en el magnífic auditori de Las Palmas) i com a dissenyador té una esplèndida producció de cadires, entre molts altres objectes de parament i il·luminació.

Notícies relacionades

Val la pena visitar l’exposició de la Fundació Vila Casas per delectar-se en el seu conjunt d’una obra pictòrica, que difícilment es tornarà a veure.

I per acabar una confessió: en l’Òscar tinc un amic per admirar, i que pel fet de ser-ho, moltes vegades, de manera injusta, me n’oblido.