APUNT

¿Com digerirà Laporta aquesta decepció?

1
Es llegeix en minuts
¿Com digerirà Laporta aquesta decepció?

Jordi Cotrina

L’ambient electritzant fluïa de la grada a la gespa i de la gespa a la grada. Dembélé va córrer enrere a recuperar una pilota defensiva i hi va haver una descàrrega d’energia colpidora. Raphinha s’apressava a llançar un córner i semblava una rock star reclamant que es piqués de mans. Aquest corrent elèctric, que va començar amb la recepció sorollosa a l’exterior del Camp Nou, va determinar el joc barcelonista, que va ser sobreexcitat, més passional que fluid. Però les revolucions necessiten mètode. Per molt intens que sigui el desig, si no hi ha clarividència és difícil arribar enlloc. I l’equip de Xavi no en va tenir, va ser tot ímpetu però estructuralment fràgil. I ara és on és, al precipici europeu.

L’Inter va desconnectar el Barça de la lliga dels grans del continent en una voràgine de partit. Una altra vegada fora de l’elit, una altra apagada total. I a l’octubre. Ja no depèn d’ell després de l’empat. Depèn d’un miracle improbable. Millor no especular-hi. Podria haver sigut pitjor, és evident, amb l’adeu matemàtic. Passarà el dia 26, quan l’Inter guanyi a casa el desnonat Viktoria. Un altre cop a l’Europa League als dos mesos de començar la temporada. Depriment. 

Notícies relacionades

És un cop esportiu, econòmic i institucional terrible. Totes les palanques activades, totes les possessions empenyorades per despertar el present, enfonsades en el pou de la incapacitat. Com obrir una maleta plena de bitllets i trobar-los xops i inservibles. Es poden assenyalar culpables. Els centrals, per exemple, retratats amb focus i flaixos en els dos gols. Potser la sort eterna amb què ha viscut Piqué la seva vida s’ha apagat definitivament. La seva actuació deficient semblava que anunciava el tancament simbòlic d’una carrera espectacular. Es pot culpar la inexperiència de l’equip. O es pot culpar l’entrenador, que els partits mai acaben d’anar com s’imagina. Maleït el futbol quan la pràctica no s’ajusta a la teoria.

Falta veure la lectura que fa del desastre el president Laporta. ¿Com processarà aquesta decepció? ¿Reforçarà o qüestionarà Xavi? Incògnites per als pròximes dies. La posteritat, si existeix una cosa així en vista de com està el món, dirà que la temuda ‘milanització’, entesa com a període d’irrellevància, va començar aquí. Molt per digerir.