NEWSLETTER

Granges amb segell de dona

El talent femení suma en un sector primari que tots hem de cuidar

2
Es llegeix en minuts
Granges amb segell de dona

Activos

Sílvia Domènech Arimany va néixer fa 44 anys a Santa Pau, vila medieval situada al sud-est del pla d’Olot i enclavada al parc natural volcànic de la Garrotxa. La terra ho és tot per a aquesta executiva que es va criar entre la fageda d’en Jordà i els volcans Croscat i Santa Margarida. Només tenia 4 anys quan, a la seva ciutat natal, Cristóbal Colón i la seva dona Carmen van fundar La Fageda, una empresa ramadera que produeix iogurts, gelats i melmelades. No té ànim de lucre, tot i que sí que té ànsia de marge per finançar el seu fi social, la integració de les persones en risc d’exclusió social a la Garrotxa.

Domènech va trobar la seva vocació una mica més tard, als 14 anys, quan, al treballar en la restauració, va saber que volia dedicar-se al comerç i l’alimentació. Amb la mirada de reüll posada a La Fageda, es va traslladar a Girona, primer, a estudiar Empresarials, i a Barcelona, després, per llicenciar-se en Investigacions i Tècniques de Mercat.

De la universitat va saltar al màrqueting corporatiu i després va fundar la seva pròpia consultoria, Tincmarketing. L’emprenedoria li va permetre conèixer els fundadors de La Fageda. La van fitxar com a responsable comercial fins que fa tres anys en va assumir la direcció general. A ulls de gairebé tots és la successora de Colón.

Notícies relacionades

Menys coneguda és la seva breu aventura política. Durant poc més d’un any va ser regidora de l’ajuntament del seu poble pel partit de l’òrbita d’ERC Units per Santa Pau (UxSP). Va sortir elegida en les eleccions del 2011 perquè volia conèixer més bé com funcionaven els serveis municipals des de dins, però ho va deixar davant les dificultats per a conciliar el càrrec amb les seves obligacions familiars i professionals.

Malgrat que a Domènech no li agrada la discriminació positiva, sis dels nou membres del comitè de direcció de La Fageda són dones. Elles són on són per la seva vàlua i no pel seu gènere, però no hi ha dubte que el seu talent femení suma en un sector primari que tots hem de cuidar i en un projecte edificant com el de l’empresa de la Garrotxa. El grup cooperatiu és un bon exemple dels valors que conformen la línia editorial d’EL PERIÓDICO, aquella que defensa el progrés de les persones sense perjudicar el planeta.