APUNT

El dorsal 121

1
Es llegeix en minuts
El dorsal 121

Serà estrany saber que, ara sí, serà la seva última vegada i la nostra. Última oportunitat per homenatjar un ciclista excepcional, extraordinari, únic. L’última bala per Alejandro Valverde, a qui l’equip Movistar ha preparat un mallot especial, blanc, amb el seu palmarès i la seva firma estampats a cada un dels mallots que portaran els vuit corredors de l’equip.

Després d’una llarga carrera en què no tot va ser plàcid, com ell mateix va reconèixer fa uns anys, revelant la seva baixada a l’infern de la depressió després dels dos anys sancionat, el destí ha volgut que tampoc pugui disfrutar com tocaria del seu comiat, angoixat l’equip per aconseguir els punts necessaris per seguir en la màxima categoria. 

Tant de bo el dorsal 121 rebi el carinyo i el reconeixement de tothom en aquestes tres setmanes i pugui acomiadar-se com cal a Madrid, com ho va fer Contador amb victòria a l’Angliru inclosa, en la Vuelta del 2017. 

També s’acomiada un altre vell rocker, Vincenzo Nibali, vencedor de la carrera el 2010. 

Apunten a favorits, a més de Primoz Roglic vencedor de les últimes tres Vueltas, Jay Hindley, l’australià guanyador del Giro, juntament amb un altre compatriota, Ben O’Connor (Ag2R). Un altre candidat és Richard Carapaz, amb ganes de revenja després d’haver cedit la victòria del Giro el penúltim dia i en segon pla Joao Almeida, líder de l’UAE, la sempre atractiva presència de Remco Evenepoel i, per descomptat, Mikel Landa, sobre qui sempre hi ha altes expectatives i més després del seu podi en el Giro. En el Movistar, Enric Más lidera un equip que el necessita més que mai a dalt de la general per salvar els mobles.

Notícies relacionades

Per als amants de l’especialitat de TTT (crono per equips) és un bon any perquè es com torna a arrencar la carrera, que tindrà 11 metes inèdites i molta muntanya.

Veure Carlos Rodríguez i Juan Ayuso, amb 21 i 19 anys, respectivament, córrer per primera vegada la Vuelta a Espanya és un plus que dona un al·licient molt esperançador a la carrera. ¡A disfrutar!