Editorial

El valor de les empreses catalanes

EL PERIÓDICO reconeix els guardonats a la gala Empresa de l’Any per la seva empenta empresarial per crear riquesa i ocupació en temps adversos

2
Es llegeix en minuts
A1-119108217.JPG

A1-119108217.JPG / Ferran Nadeu (EPC)

Un any més, aquest dijous EL PERIÓDICO ha congregat el món empresarial català a la gala Empresa de l’Any. Des de fa anys, aquests guardons s’han fet ressò de les iniciatives més exitoses, innovadores i socialment responsables sorgides d’un teixit empresarial dinàmic i ambiciós com el català, que ha donat sobrades mostres de ser capaç de competir a nivell internacional i innovar i que ha mantingut Catalunya en el seu paper de motor de l’economia espanyola i d’entorn atractiu per a les inversions internacionals. A la gala d’aquest dijous –celebrada complint els més estrictes protocols de seguretat sanitària– van assistir, entre altres autoritats, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la ministra Raquel Sánchez. També van ser presents el president de Prensa Ibérica, Javier Moll; la vicepresidenta, Arantza Sarasola; el conseller delegat, Aitor Moll; el director general, Sergi Guillot; i el director de EL PERIÓDICO, Albert Sáez.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

En un any tan dur com aquest últim, amb el flagell de la pandèmia, tot el teixit empresarial català hauria d’haver sigut premiat per la seva capacitat de resiliència i crear riquesa i ocupació fins i tot en situacions tan adverses com les de l’emergència sanitària. En aquest sentit, les empreses premiades per EL PERIÓDICO en el marc de l’Empresa de l’Any 2020 adquireixen especial rellevància tenint en compte que el passat va ser l’exercici més cru d’una pandèmia que encara cueja. Són companyies que, o bé han contribuït a combatre la malaltia, com és el cas de Reig Jofre, que produeix a la seva planta de Sant Joan Despí la vacuna anti-Covid de Janssen, o el projecte col·laboratiu entre el Consorci de la Zona Franca, el centre tecnològic Leitat i la Cambra de Comerç d’Espanya que, a través de 3D Incubator, va poder proporcionar un respirador en temps rècord en el moment en què els hospitals estaven més col·lapsats. Però hi ha altres exemples d’internacionalització (Fluidra, que, a més, aquest any s’ha estrenat en l’Ibex); capacitat de modernitzar un negoci tradicional (Cafès Cornellà), generar negocis i productes nous (Heura) o aportar valor femení en un sector altament masculinitzat com el de la construcció (PMP Pret-à-Porter Cases). Són exemples, en fi, de la capacitat d’inventiva, innovació i creixement del teixit productiu, fins i tot en moments tan durs com una pandèmia.

L’empenta empresarial de la qual els premiats són destacats exponents ha permès continuar creant riquesa, ocupació i oportunitats en temps d’incertesa. EL PERIÓDICO ha volgut reconèixer-los com el que són: part indispensable d’una societat que fins i tot en els moments més durs troba la manera de continuar lluitant per la prosperitat. Als reptes ja coneguts (digitalització, exigències mediambientals, globalització) les empreses catalanes afronten ara el desafiament i la responsabilitat de liderar la sortida de la crisi causada per la Covid. No les hem de deixar soles: necessiten estabilitat política i econòmica, un marc legal que ajudi empresaris i treballadors i polítiques adequades d’infraestructures, promoció, etcètera. Amb iniciatives com la gala Empresa de l’Any EL PERIÓDICO vol contribuir a això, ja que cap de les tres ‘p’ que formen la nostra visió i compromís editorial (el progrés, el planeta i les persones) poden entendre’s sense un teixit empresarial fort que generi riquesa i ocupació, sense la qual és impossible el benestar social.