Escalfament global Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Canvi climàtic al punt

El 70% de la terra del món s’utilitza per cultivar menjar per alimentar els animals que ens mengem. I mentre mig món es mor de set, la ramaderia consumeix entre 5 i 10 vegades més aigua que les plantes

1
Es llegeix en minuts
Canvi climàtic al punt

David Castro

El temps sempre posa les coses al seu lloc. De la mateixa forma que les paraules del president Aznar sobre les copes de vi que un pot prendre o deixar de prendre abans d’agafar el cotxe ara ens semblen un escàndol, la mitjana al punt de Pedro Sánchez ha necessitat menys temps per demostrar que greu que és el tema. Quin clatellot més gran ens està donant Alemanya. Mentre Merkel reclama ambició i rapidesa en la lluita contra el canvi climàtic, aquí fem conya amb les mitjanes al punt. ¿Heu vist la sèrie ‘Years & years’? Si no és així us la recomano. Tot s’està complint al peu de la lletra. Crisi, virus, inundacions i polítics mediocres que ens porten a la ruïna. Aquí estem ara. Enmig d’una pandèmia mundial, amb tocs de queda, pràcticament no podem viatjar i l’escalfament global se’ns està menjant. ¿I què fem per solucionar-ho? Absolutament res.

El que va dir el ministre de Consum no és cap tonteria. Si tots fóssim vegetarians, el món reduiria en dos terços les emissions de CO₂. El 70% de la terra del món s’utilitza per cultivar menjar per alimentar els animals que ens mengem. I mentre mig món es mor de set, la ramaderia consumeix entre 5 i 10 vegades més aigua que les plantes. Això és una realitat que volem tapar frivolitzant sobre que bones que estan les mitjanes al punt. Vergonya aliena. Més que res, perquè la mitjana de famílies espanyoles no s’alimenta precisament d’això. Afegim al problema del canvi climàtic el de la nostra pròpia salut. Som el que mengem. I alguns mengen carn processada de molt mala qualitat perquè la seva economia no dona per a més. Parli’ls a aquestes famílies de mitjanes al punt, i de passada que l’acompanyin d’un bon vi ¿no? Per una vegada en la vida que un ministre diu una mica de veritat, no només no li fem cas sinó que ens en riem d’ell. No sé la mitjana del president, però el canvi climàtic sí que el tenim al punt. O canviem la nostra manera d’alimentar-nos o el que se’ns menjarà serà el món a nosaltres.