Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Benaventurada insensatesa

Puc donar fe de la justícia dels guardons a Toni Puntí i les llibreries Vitel·la, que resumeixen l’esperit de moltes de les persones que estimen els llibres: la constància i la insensatesa

1
Es llegeix en minuts
Benaventurada insensatesa

Aquest dijous s’han concedit els premis del Memorial Pere Rodeja, en record de qui va ser l’ànima de la centenària Llibreria Geli de Girona. Fa uns anys que el Gremi de Llibreters els atorga en reconeixement a la dedicació d’una llibreria i una persona que hagin treballat en el món del llibre i la seva difusió. Aquesta vegada, el premi a la divulgació ha sigut per al periodista Toni Puntí, «perquè sempre hi és» (un resum esplèndid de qualsevol tasca professional i vocacional) i per a les llibreries Vitel·la, de l’Escala i Palafrugell, pensades, regentades i lluitades, si es pot parlar així, per Gemma Garcia, «perquè són un plus de cultura, un batec sense fre».

Puc donar fe de la justícia dels dos guardons, que, de fet, resumeixen l’esperit de moltes de les persones que estimen els llibres: la constància i la insensatesa. Ho va dir Gemma Garcia en l’acte d’entrega: «El primer que em va passar pel cap quan em van trucar va ser: me l’han donat per insensata». Insensatesa que potser «és l’única manera de relacionar-se amb l’ofici», perquè implica coratge, il·lusió desencadenada i voluntat de navegar sense por del temps tempestuós. Una insensatesa plena a vessar de passió civilitzadora.

Temes:

Llibreries