Pros i contres

Elecció repugnant

La polèmica llei hongaresa que prohibeix parlar de l’homosexualitat a les escoles suposa elegir entre el bé i el mal, entre el camí recte i la desviació

1
Es llegeix en minuts
Elecció repugnant

ARIS OIKONOMOU / AFP

Les declaracions dels governants hongaresos en relació amb la polèmica llei que prohibeix parlar d’homosexualitat a les escoles no només traspuen homofòbia, intolerància i menyspreu, sinó, sobretot, hipocresia, sota la capa de simplicitat que els fa parlar de la família i dels seus valors eterns. Diu el ministre d’Exteriors que la llei «no va contra cap comunitat, sinó contra els pedòfils», però s’oblida, és clar, que és precisament en aquest text on, per protegir la infància del mal, es parla de l’homosexualitat en un context de prevenció dels perills que els sotgen. És, en suma, i com diuen els crítics a la norma, «un intent deliberat per barrejar la pedofília amb el col·lectiu LGTBI».

El pitjor, no obstant, és quan Viktor Orbán s’escuda en l’educació. Introdueix un factor nociu que és el de l’elecció. En una edat tan sensible, la possibilitat del coneixement pot influir en la decisió futura dels nens i les nenes. Com si l’homosexualitat fos això, una elecció, com aquell que decideix ésser advocat o lampista, en funció de la informació que rebi. I l’elecció (repugnant) que proposa Hongria és entre el bé i el mal, entre el camí recte i la desviació.

Temes:

LGTBI