Pros i contres

Temps convulsos

Francesc no ha deixat d’emetre reflexions sobre l’eucaristia com a espai d’acollida i aliment per a l’ànima, missatges subtils en contra dels prelats americans. Aquest és el resum: plana sobre el Vaticà un clima de crisi profunda

1
Es llegeix en minuts
Temps convulsos

El Papa Francesc ha escrit un tuit en el qual demana que els fidels resin per ell. No és una pràctica inhabitual, perquè així queda constància de la dificultat del ministeri i de la càrrega que ha de suportar el Pontífex. Aquesta vegada, però, el prec de la pregària transmet una mena de reclam urgent. «En apropar-se la festa de Sant Pere i Sant Pau», diu, «us demano que reseu pel Papa. Reseu de forma especial: el Papa necessita les vostres oracions».

La situació actual de l’Església Catòlica és molt delicada. A Alemanya, s’està congriant una tempesta arran de la prohibició de beneir (no pas casar: només beneir) les parelles homosexuals: uns quants bisbes han clamat al cel i han decidit actuar pel seu compte. A l’altre costat de la balança, als Estats Units, els bisbes consideren la possibilitat d’evitar que el catòlic Joe Biden pugui combregar perquè la seva Administració recolza mesures proavortistes. Francesc no ha parat d’emetre reflexions sobre l’eucaristia com a espai d’acollida i aliment per a l’ànima, missatges subtils en contra dels prelats americans. Aquest és el resum: plana sobre el Vaticà un clima de crisi profunda. I el Sant Pare té 84 anys. Viurem temps convulsos.

Temes:

Papa Francesc