Apunt

El positiu és Luis Enrique

2
Es llegeix en minuts
El positiu és Luis Enrique

EFE

L’esperada compareixença del seleccionador espanyol deixa poc espai a les crítiques que en els últims dies els estava rebent ell i la federació. Luis Enrique va ser convincent, generós en l’explicació de les mesures adoptades pel cos tècnic i metges davant la irrupció del virus, contundent en els arguments, donant el seu lloc a cada responsable, com en el tema de les vacunes i fins i tot deixant a l’aire certa emotivitat, quan va dir que «si soc sincer, per a mi és un joc de nens comparat amb algunes coses que he hagut de viure». Tots sabem a què es referia.

L’entusiasme i l’agraïment que va mostrar cap als seus jugadors, els que estaven a la llista i els que estant de vacances, alguns lluny, van respondre sense dubtar a la trucada de la selecció, reflecteix el bon ambient que, malgrat les circumstàncies adverses que estan envoltant aquest grup, regna a Las Rozas. 

Ferm en les decisions més discutides

Lucho es va mantenir ferm respecte a les decisions més discutides que ha pres, com la de convocar només 24 jugadors podent trucar a 26. Va admetre haver-hi reflexionat després del que ha passat, i la seva conclusió (com més jugadors més gran hauria sigut el risc), no és discutible, tot i que soni a coartada. Sigui o no el motiu, amb 26 jugadors hauria hagut de recórrer a una segona bombolla igualment.

Notícies relacionades

El ‘cas Ramos’ s’extingeix. La situació de Sergio és la mateixa segons Luis Enrique que quan va donar la llista. Agradi més o menys, no és apte físicament, ni aquell dia ni avui. És comprensible el disgust de l’excapità, però no és just que el seu silenci deixi aquesta ombra sobre el seleccionador. El temps explicarà moltes coses. Com altres vegades.

Conèixer els detalls del que no estan podent fer, com veure vídeos del rival o compartir sala, i el que fan per minimitzar riscos, com separar entrenament amb criteri posicional, o la tensió davant el test diari que pot tirar per terra feina i mèrit, ens deixa veure les dificultats i manera de superar-les que s’estan vivint al si de la selecció. Com a tants col·lectius de treballadors l’últim any. Però els qui hi han estat a les ordres de Luis Enrique saben que una de les seves frases de capçalera és «excuses o resultats». I ell tria el segon.