Repte majúscul

Ballant amb llops

Al nou conseller d’Interior, l’exsocialista Elena, l’estan esperant i no precisament per concedir-li 100 dies de gràcia

1
Es llegeix en minuts
Entrevista a Joan Ignasi Elena

Entrevista a Joan Ignasi Elena

Al flamant nou de conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, li tocarà ballar amb la més lletja. Fins fa poques setmanes, la Conselleria de Salut era un crematori. Però a hores d’ara, amb la Covid feliçment reculant, Salut sembla ja un caramelet davant el repte majúscul d’Interior i la gestió d’un cos de 17.000 agents sotmesos als vaivens de la política i la justícia.

Elena, Natius per als amics, va ser alcalde socialista de Vilanova i la Geltrú. Va ser un regidor solvent, estimat i ha exercit com a advocat des que va renunciar a seguir com a diputat socialista. Es va enfrontar a la direcció socialista pel dret a decidir i va acabar sent íntim d’Oriol Junqueras, a qui es va atipar de visitar a Estremera. És catòlic, com el líder d’ERC. I practicant.

Elena és un home serè, llest i afable. I fins i tot exemplar en la seva vida personal. La fe ajuda. Però haurà de ser també audaç i molt hàbil per conciliar la defensa dels Mossos d’Esquadra i, al seu torn, aturar algunes actuacions de la brigada mòbil (BRIMO) molt qüestionades. Ja sigui per les seves intervencions en els desallotjaments com els excessos davant manifestacions de signe independentista.

En especial, perquè els republicans deuen a la CUP la presidència de Pere Aragonès. Els anticapitalistes han demanat el cap de tots els últims responsables polítics dels Mossos d’Esquadra. A més, hi ha un sector de Junts que sembla voler sobrepassar la CUP en actitud antisistema. I no ha sigut estrany que càrrecs d’ERC qüestionessin sense embuts les càrregues dels Mossos per dissoldre manifestacions.

Notícies relacionades

No ho tindrà fàcil, Joan Ignasi Elena, al capdavant de la Conselleria d’Interior. De cap manera. De fet, quan encara no ha sigut ni nomenat, la seu nacional d’ERC ja ha sigut ocupada. I això malgrat que els republicans no han exercit encara cap competència en aquest àmbit i el conseller sortint, Sàmper, ja ha dit que els últims desallotjaments són responsabilitat seva i de ningú més. Fet que l’honra quan tan sovint es dona la culpa el veí.

A Elena l’estan esperant i no precisament per concedir-li 100 dies de gràcia.