Pros i contres

Una vacuna contra la desconfiança

1
Es llegeix en minuts
Una vacuna contra la desconfiança

Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública, es va lamentar de l’ordre judicial de vacunar ja els membres de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil a Catalunya. Els dos col·lectius pateixen uncridaner retard en la vacunació respecte dels Mossos. Segons Salut, la demora es va ocasionar per la dilació a la recepció de les dades dels agents i es va agreujar amb l’aturada d’AstraZeneca (AZ). 

Notícies relacionades

En l’última actualització de l’‘Estratègia de vacunació davant la Covid-19 a Espanya’ (30 de març), la Guàrdia Civil i la Policia Nacional formen part del grup 6 de vacunació. Per a ells està contemplat l’ús d’AZ. El grup anterior en la prioritat és el de persones de més de 66 anys i, en el seu cas, no està indicada aquesta vacuna. Si s’ha de complir ja l’ordre del jutge, i escassegen les dosis d’AZ, la inoculació anirà en detriment del grup de més edat. Estem davant un problema tècnic que no s’hauria d’haver convertit en polític.

Continuem enredats en el mateix guió. Els uns buscant l’empara en els tribunals i els altres, com Puigdemont, avergonyint la democràcia vinculant la vacunació a l’1-O. Apuntalant enemics, arrabassant-los la humanitat. Necessitem una vacuna contra la desconfiança. I amb urgència.