Boicot imaginari

Cotarelo, l’últim vetat

Les persones amb un ego artificialment inflat es resisteixen a creure que, simplement, el que han de dir és prescindible.

2
Es llegeix en minuts
cotarelo

cotarelo

Al final, Ramón Cotarelo va sortir a la tele, que estava l’home en un desfici. Està bé que, com a bon espanyol reciclat, els llacistes li acariciïn a un el llom, però els mims no alimenten i en canvi sortir al FAQS dona per menjar calent una setmana. Feia mesos que el tipus suplicava una estoneta a TV-3, senyors, per caritat, que més lleig és robar.

–¿Per vosaltres m’he convertit en un beneit i una caricatura, i així m’ho pagueu? –es queixava el pobre home als llacistes, amb tota la raó del món.

Ell assegurava estar vetat. Si per al llacisme, qui fuig de la justícia mereix dir-se exiliat, lògic és que qui no interessa als mitjans es digui a si mateix vetat, que queda més fi que dir «el que jo pensi no li interessa ni al tato». Les persones amb un ego artificialment inflat es resisteixen a creure que, simplement, el que han de dir és prescindible. Cotarelo prefereix imaginar una conjura mundial l’objectiu de la qual és silenciar-lo, abans que reconèixer que és un ningú. Sé que no és fàcil admetre la realitat, senyor Ramón, però si em permet un consell, comenci per repetir-se cada matí davant el mirall «no m’importo ni a mi mateix», i veurà com li desapareixen del cap les conjures i boicots.

Notícies relacionades

Cotarelo es conforma amb poc, ser vetat a TV-3 és un veto de poc import. Posats a inventar vetos, s’ha de disparar més amunt. Jo, per exemple, segons la doctrina Cotarelo, estic vetat a les principals cadenes, des de la BBC a la CNN, que no em treuen a cap programa, per no parlar del ‘The Washington Post’, que no em publica cap article. Cert és que jo no em passo el dia somiquejant com Cotarelo, ho hauria de fer, a veure si tinc sort.

Bé, jo no soc ningú, però la meva veïna del quart segona, la viuda que viu amb set gats, ella sí que pot queixar-se amb motiu que també està vetada a TV-3. A més, s’assembla molt a Cotarelo, raó de més per elevar la queixa fins on faci falta. «¿Per què aquest senyor que passaria pel meu doble, pot sortir al FAQS i jo no?», pot lamentar-se amb tota la raó del món la senyora Engracia, a qui, per acabar-ho d’adobar, Cotarelo ha copiat fins i tot l’estilisme en el vestir. O surten per TV-3 totes les senyores d’edat avançada que semblen Cotarelos –si bé totes més intel·ligents que aquest– o no surt ningú, prou de favoritisme.

Temes:

TV-3