LA SUPERLLIGA QUE ARRIBA

Ells són els del Mundial a Qatar

1
Es llegeix en minuts
Ells són els del Mundial a Qatar

Superlliga, ja, sí. Així, d’entrada, podem dir que és un assumpte de rics, protagonitzat només pels rics, per ser encara més rics i/o tapar tots els seus deutes. Per això, sens dubte, la broma de Forbestino Pérez.

Podem dir que és un projecte dels clubs poderosos per picar encara més la classe mitjana del futbol, els modestos i fins i tot el futbol base. I per descomptat una cosa que va contra les essències del futbol, la seva ètica, la seva tradició, la seva èpica i la seva complicitat amb el poble.

Podem dir tot això i molt més. És més, ho farem. Això, senyors, és, simplement i planerament, un pols que els grans clubs del futbol europeu, cert, no tots, li estan llançant a la vella i vividora UEFA, que els arrabassa cada any 100 milions d’euros per la cara, per ser simple organitzadora de la Champions i altres competicions menors. Un pols per forçar un canvi de mentalitat, un canvi de model de la gestió de l’‘esport rei’ en el mai més ben anomenat Vell Continent. Això és tot.

Canvi de model

Els clubs han decidit que no necessiten intermediari per organitzar la competició més atractiva de totes. Els clubs han decidit que el model actual, basat en l’invent de les federacions nacionals i internacionals ideat per Juan Antonio Samaranch als anys 80, ha caducat i ha decidit treure’ls el poder. O intentar-ho. Estan farts d’alimentar la parafernàlia i la festa de presidents que, després, com va ser el cas de Miguel Platini (UEFA) i Joseph Blatter (FIFA), es demostren que només han viscut del conte de ser presidents.

Notícies relacionades

El primer contracte, que la UEFA ha sigut incapaç d’aconseguir, és de 3.500 milions d’euros. Paga JP Morgan. Després, vindrà Amazon. O Apple. O Google. O Microsoft. O Toyota. O Coca-Cola.

Només els demano un favor, només un: no es creguin aquells que parlen d’un atac en la línia de flotació de la tradició futbolística: aquests han portat el VAR, s’han emportat la Supercopa (d’Espanya) a l’Aràbia Saudita; han comprat vots per organitzar el Mundial a Qatar, gran democràcia i on cada dia moren treballadors en la construcció dels estadis i han pretès organitzar un Girona-Barça de Lliga, a Miami.