Pros i contres

Agressió amb toga

La víctima de la violació múltiple de Sabadell, una jove de 18 anys, ha sigut sotmesa a un interrogatori de vergonya per part del fiscal

1
Es llegeix en minuts
Agressió amb toga

Una vegada i una altra i encara una altra. ¿Quantes violacions ha de suportar una dona agredida sexualment? El relat del judici per la violació múltiple de Sabadell resulta aterridor. La víctima, una jove de 18 anys agredida per tres homes davant la passivitat d’uns altres testimonis, ha sigut sotmesa a un interrogatori de vergonya per part del fiscal. Preguntes reiterades, interrupcions constants, reclamació de detalls impossibles de recordar. També l’advocada d’un dels acusats es va afegir a l’interrogatori degradant.

Notícies relacionades

La jove, encara en tractament psicològic dos anys després de l’agressió, va haver de suportar preguntes i repreguntes mancades d’un mínim de sensibilitat. Humiliació. Multiplicació del dolor. Vergonya inassumible. ¿Com és possible que això continuï passant als nostres tribunals? ¿Quantes dones víctimes d’una violació estaran pensant a retirar la seva denúncia per no suportar una nova agressió com aquesta? Si els tribunals no són un refugi per a les víctimes, ¿de què serveixen?

«¿Com acaba aquest succés?», va esgrimir el fiscal a la jove interrompent de nou el seu relat. Això acaba amb una nova agressió. Aquesta vegada, vestida de toga.