Pros i contres

‘Enxaneta’

Ja està en òrbita el nanosatèl·lit del primer projecte espacial de la Generalitat, que pretén col·locar Catalunya al mapa de l’economia de l’espai

1
Es llegeix en minuts
‘Enxaneta’

Ja està en òrbita el nanosatèl·lit ‘Enxaneta’, el primer projecte espacial de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb les empreses Open Cosmos i Sateliot. El seu objectiu és fer arribar la connectivitat d’internet allà on sigui necessària –més enllà dels nuclis d’alta població– per facilitar l’anomenada ‘internet de les coses’ (IoT). La seva aplicació en la indústria, la ramaderia, la sanitat o qualsevol altre sector és especialment valuosa. El llançament forma part d’un pla més ambiciós, Catalan New Space Strategy, que uneix el Govern, les empreses i altres agents d’innovació. Cofinançat pel Feder (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) pretén col·locar Catalunya al mapa de l’economia de l’espai. Parlem d’indústria i innovació. Parlem de llocs de treball. 

Més enllà de la propaganda sobiranista amb què va voler vendre’s la ‘NASA catalana’, més enllà d’exageracions triomfalistes, el projecte no mereix ni burles ni menyspreus. És una excel·lent notícia que, entre tantes ombres i incerteses, s’entrevegin oportunitats tangibles de prosperitat laboral. Un present de tenebres no pot llastar el futur. 

Temes:

Internet