Les diferències

Desunió europea

Biden ha anunciat que l’1 de maig als EUA podrà vacunar-se qui ho desitgi, mentre que a Europa només sabem que el 70% de la població estarà vacunada en data incerta

1
Es llegeix en minuts
Desunió europea

Al ser un organisme no electe, els mitjans de comunicació sotmeten la Comissió Europea a un control escàs. Ningú ha preguntat a la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, sobre l’incompliment de les seves promeses de comprar ingents subministraments de vacunes, tal com va anunciar en entrevistes a mitjans espanyols. Ara, ningú li pregunta per què el ritme de vacunació a Europa està sent molt inferior al del Regne Unit o els Estats Units. Ja està clar que la densa burocràcia europea va afrontar la compra de vacunes de forma pèssima. Potser en la Comissió consideren més urgent la compra ingent de folis per emetre informes en què criden l’atenció a tothom, menys a ells mateixos.

Biden ha anunciat que l’1 de maig podrà vacunar-se qui ho desitgi sense restricció d’edat i que el 4 de juliol es farà vida normal. Biden no ha dubtat a qualificar la mobilització com «de guerra» posant a vacunar tothom preparat per fer-ho. Fins i tot els dentistes i els veterinaris. Hi haurà una web i un número de telèfon gratuïts per saber on vacunar-se.  

Notícies relacionades

Mentrestant, a Europa només sabem que el 70% de la població estarà vacunada en data incerta. ¿Per què la diferència amb els EUA? Dinamarca i Àustria s’estan intentant buscar la vida pel seu compte i Hongria ha comprat un lot de vacunes russes. I mentrestant, tot el que se li acut a Von der Leyen és amenaçar de prohibir l’exportació de vacunes, sense tenir en compte que d’altres poden fer el mateix i deixar la UE sense matèries essencials per produir-les.  

I aquí hi ha catalans de 92 anys enganxats al telèfon «per si els truquen», ja que han sentit que es convoca per telèfon. Els seus familiars han anat al CAP i no han aconseguit esbrinar com se li donarà cita. La Generalitat segueix presa de procediments burocràtics rígids i opacs com els denunciats per Oriol Mitjà i el sindicat d’infermeres durant la pandèmia. I mentrestant, com en gairebé tot, l’oposició catalana, despistada. Que el virus ens agafi vacunats.