Pros i contres

Terreny hostil

Acceptar que els carrers són terreny restringit per a les dones és admetre que una part de la vida social no ens pertany

1
Es llegeix en minuts
Terreny hostil

Sarah Everard tenia 33 anys, va sortir de casa d’uns amics a les 21.30 hores del vespre i mai va tornar a la seva. Dies després es va trobar el seu cos. Un policia d’una unitat d’elit ha sigut detingut com a sospitós. No fa falta ser anglesa ni viure a Londres. Qualsevol dona de qualsevol ciutat sap que els carrers són terreny hostil quan es fa fosc. 

Notícies relacionades

Dissabte es va organitzar una vigília per Everard que va ser desconvocada després d’advertir la policia que era una infracció de les restriccions per Covid. Malgrat això, centenars de persones van acudir a la cita. Entre les quals, Kate Middleton, la duquessa de Cambridge. 

La protesta va acabar amb una brutal repressió de la policia que ha desencadenat la indignació i noves propostes multitudinàries. #ReclaimTheseStreets (Reclama aquests carrers) és el clamor d’embafament de les dones. Davant les recomanacions que ens insten a evitar circular soles de nit hi ha l’exigència de reclamar el que és propi. Acceptar que els carrers són terreny restringit per a les dones és admetre que una part de la vida social no ens pertany. Menys consells d’autoprotecció i més ciutat segura.

Temes:

Feminisme