Acte prohibit el 8-M

La perillosa estupidesa

El veto de Montero a entrar a una escola de Madrid per les seves idees és més seriós que una anècdota de la picabaralla a la capital

1
Es llegeix en minuts

«Gran part de les dificultats per què travessa el món es deuen que els ignorants estan completament segurs, i els intel·ligents plens de dubtes». Aquesta frase de Bertrand Russell apareix en un llibret deliciós, ‘Breve tratado sobre la estupidez humana’, que em sembla de lectura imprescindible en aquests temps moguts. El que ja no tinc clar és si això serà suficient per frenar el creixent cabal d’indignació i desinterès per la política. O per conjurar l’amenaça que la confrontació aferrissada i la guerra bruta acabin colonitzant –si no ho han fet ja– l’espai públic.

Notícies relacionades

Sé que la memòria és fràgil i que aquest país ha viscut terratrèmols de gran magnitud i episodis molt indecents; però que es repeteixin sense cap pudor en plena emergència sanitària, social i econòmica supera tots els registres. No insistiré en episodis ja coneguts, però al començament d’aquesta embogida setmana va passar una cosa a Madrid que potser hauríem d’haver interpretat com alguna cosa més seriós que una anècdota de la picabaralla a la capital. El 8 de març, el Dia de la Dona que la ultradreta intenta esborrar del calendari igual que els murals que no li agraden, la ministra Irene Montero no va poder entrar a una escola de Madrid, la capital de la llibertat, segons la seva presidenta. És a dir, un Govern democràtic va vetar a una integrant d’un altre Govern democràtic l’accés a un centre públic perquè no comparteix les seves idees. I va ser el mateix alcalde de Madrid que ho va explicar amb absoluta desimboltura. El mateix alcalde, per cert, que va participar en un programa de televisió dins un centre escolar, on a preguntes dels nens va proclamar que era més important reconstruir Notre-Dame que salvar l’Amazònia. ¿Qui va dir adoctrinament?

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

En fi, vist que la turbodreta sorgida de la malaurada foto de Colón no estalvia despeses –mai millor dit–, caldrà posar en solfa una altra cita del llibre. Aquesta és de Mark Twain: «Mai discuteixis amb un estúpid. Et farà baixar al seu nivell i allà et guanya per experiència». D’acord. Doncs llavors, ¿què fem?