Desacord

¿De veritat val la pena?

¿Per què el president dels republicans diu ara als empresaris que és el PSC el que no vol parlar amb Esquerra?

1
Es llegeix en minuts

Malgrat les nostres diferències ideològiques, el tracte amb Oriol Junqueras ha sigut i és excel·lent. L’endemà de les eleccions el felicito i em demana disposició de cara als reptes del nou Govern. Fa temps els vaig visitar a la presó i he demanat a tots els fòrums que siguin posats en llibertat al més aviat possible.

Però, d’altra banda, Oriol Junqueras està dedicant totes les entrevistes des de les eleccions a demonitzar el PSC. Sí, ho dic bé. No l’està criticant. L’està demonitzant utilitzant arguments discutibles i de poc nivell. Repeteix mecànicament una tirallonga d’agres acusacions contra el PSC, en totes i cada una de les entrevistes que ha fet recentment.

Estic desconcertat perquè no m’explico la raó. Junqueras m’ha de trucar tapant-se el nas pensant que puc votar un partit tan malvat com ell el pinta.  

Com he consignat en aquesta columna algunes vegades, Junqueras s’ha distingit per donar dades incertes sobre la seva gestió a Sant Vicenç dels Horts, sobre el benefici econòmic que generaria la independència i sobre el dret a l’autodeterminació. 

Però el que veritablement em preocupa és el que està dient ara sobre el PSC. Com li va dir Évole en l’entrevista que li va fer, són manifestacions que revelen una gran rancúnia. Són acusacions que destil·len la malvolença de les que es fan entre si els partits balcànics de diferents religions.

¿De veritat es creu Oriol Junqueras que hi ha algú en el PSC que s’alegra de veure’l a la presó? Si és així, s’equivoca tant com quan deia que la seva victòria a Sant Vicenç dels Horts era la prova que a Catalunya podria guanyar l’independentisme. El PSC li va guanyar l’alcaldia a ERC en les últimes eleccions i el 14 de febrer passat el va tornar a guanyar. ¿Creu Oriol Junqueras que a la ciutat on va ser alcalde la gent ha donat la victòria a persones que el volen veure a la presó?

Notícies relacionades

¿Per què els diu ara als empresaris que és el PSC el que no vol parlar amb Esquerra?

¿De veritat val la pena, Oriol?