APUNT

Futbol per a resignats

1
Es llegeix en minuts

L’àgora barcelonista sempre ha tingut inclinació a construir fogueres a les quals foragitar els futbolistes que no satisfan les expectatives. Aquests dies, amb els mals resultats, les llistes han abundat i després de cada partit depressiu s’hi han afegit amb vehemència un o dos noms. Si es poguessin acarar les que han anat escrivint cada soci, segur que hi hauria coincidències sobre quatre o cinc jugadors per enviar al foc etern: Griezmann, per descomptat, Lenglet, Umtiti, Braithwaite, Coutinho fins i tot sense jugar... Com les pizzes, que cada un inclogui el nom-ingredient del seu gust.

Koeman va realitzar ahir cinc canvis respecte a l’onze que va deixar pàl·lid el barcelonisme davant el Cadis, i l’espectacle no va millorar. La realitat és que resulta molt fàcil elegir jugadors prescindibles. Potser perquè el que es diu imprescindible ara mateix, o ell o infern, només ho és Messi. Sense la resta es pot sobreviure, inclosos futbolistes tan extraordinaris com Ter Stegen, Pedri o De Jong. ¿Però sense Messi

Notícies relacionades

Tot costa massa jugui qui jugui. La superioritat aclaparadora que hauria d’imposar la plantilla més ben pagada del món sobre l’Elx, el tercer equip per la cua de la Lliga, no es va manifestar fins ben entrada la segona part i perquè Messi va voler que fos així. Trincao, igual com Dembélé l’altre dia, va demostrar de nou que és capaç de prometre obres mestres però a l’arribar a l’àrea és com si li entrés suor als ulls. A ell i al francès se’ls ennuvola la mirada.

És el Barça un equip que juga en general a poca velocitat, més al peu que a l’espai, amb una pressió alta descompensada i les idees limitades. Sí, hi va haver més ritme en la segona meitat. És d’imaginar que a Koeman se li va inflar la vena en el descans. Però no inspira gaire confiança, aquesta és la veritat. No és un bloc compacte, les posicions no acaben de ser juntes, i qualsevol extrem rival pot semblar en un moment determinat Mbappé. Ahir es va guanyar, la pròxima vegada ja es veurà. I així passen els partits. Resignació. 

Temes:

Futbol