APUNT

Puntada de peu de frustració

1
Es llegeix en minuts
Puntada de peu de frustració

Un dels equips més innocus que ha visitat mai el Camp Nou va tornar a la societat barcelonista l’abatiment del que va rescatar la derrota de l’Atlètic. El Cadis, que no va mossegar ni va esgarrapar durant tot el partit, no només no va ser golejat, com feia presagiar l’evolució del partit, sinó que va arrabassar el dret d’il·lusionar-se a l’equip de Koeman. I no hi ha res més trist que això: no poder ni tan sols somiar despert. 

El sentiment de frustració es va expandir com un fort vent i l’empat va descol·locar tothom, començant pel mateix entrenador, més decebut aquest diumenge que dimarts després de la pallissa del PSG, segons va dir. Havia de ser una jornada més aviat burocràtica, de resoldre l’hora rara amb un triomf fàcil i posar-se a fer comptes sobre el calendari, però aquest període de reconstrucció es va transitant sobre la runa d’una pila de decepcions. Una esperança es va obrir i va tancar en tot just 24 hores.

Adonar-se’n de les limitacions

Notícies relacionades

No estem on estàvem, sinó pitjor, perquè l’equip es va despertant del seu somieig i adonant de les seves severes limitacions. Pràcticament fora de la Champions, costa de creure en una de remuntada tant a la Copa com a la Lliga. L’equip no té vitamines per a nits heroiques. I sembla que quan el nou president prengui finalment posició, la temporada s’haurà tornat ja intranscendent.

A l’equip li falta una infinitat de coses: gol, qualitat, ara mateix també confiança... «Som els principals culpables», es va responsabilitzar Alba davant la falta de resolució després de l’amarg empat. Tan cert com és això, ningú es juga més en aquesta complexa transició que Koeman, observat amb escepticisme dissimulat pels dos candidats més ben ubicats per al triomf electoral. No és aquest el seu equip, competeix amb el que hi ha, però el futbol no es regeix per lleis empàtiques. Va clavar una puntada de peu a la banqueta amb el rostre tens després d’un altre error de rematada de Dembélé. Una puntada de peu que evidenciava una frustració àmpliament compartida.

Temes:

Ronald Koeman