Pros i contres

Escollir vida

Successos com el de dimecres passat a prop del Gimnàs Social de Sant Pau també parlen de nosaltres. De la indiferència amb què tractem les persones sense llar

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp46750743 barcelona 28 01 2019  barcelona indigente sintecho  sin tech190315125413

zentauroepp46750743 barcelona 28 01 2019 barcelona indigente sintecho sin tech190315125413 / RICARD CUGAT

No sé què es pensa quan es ruixa una persona sensesostre amb gasolina. Seria més suportable creure que és un acte irreflexiu, un rampell de bogeria. Però no, es pensa, només des del convenciment de la superioritat pròpia es pot actuar així. Creure que una altra persona és menys que res. Una nosa que cal menysprear, fer-li mal i burlar-se’n. Fins i tot assassinar de la manera més cruel. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Produeix vertigen sortir a l’abisme mental dels agressors, però l’horror no ens pot distanciar dels seus actes. Aquest seria el seu triomf. No, ells no ens poden representar. Successos com l’ocorregut dimecres passat a prop del Gimnàs Social de Sant Pau, al Raval de Barcelona, també parlen de nosaltres. De la nostra tolerància amb el discurs de l’odi i de la indiferència amb què tractem les persones sense llar. A Barcelona, 1.200 persones dormen al carrer. La seva esperança de vida s’escurça de manera sobtada. El carrer mata. Mata el fred i mata l’odi. La Fundació Arrels assenyala que el problema del sensellarisme es pot solucionar. Es necessiten més recursos i, sobretot, la voluntat de destinar-los a oferir un sostre a qui no el té. Podem escollir qui ens representa.  

Temes:

Pobresa