Anàlisi

Expedient Piqué

2
Es llegeix en minuts
Expedient Piqué

Piqué ja té el seu expedient. No era per a menys. Va dir Gerard que «el 85% dels àrbitres són del Reial Madrid. ¿Com no han de xiular a favor del Madrid? I es va quedar tan ample, per després dir que ell «respecta al màxim la tasca dels col·legiats». Esclar, ja es veu... Com que són del Madrid, segons ell, doncs xiulen a favor. Molt respectuós tot.

No va ser aquesta l’única contradicció amb Dj Mario. Va parlar de Bartomeu i Florentino. I va dir que havia trobat a faltar en el primer coses que sí que té el segon. En concret el «lideratge». Gerard, el mateix que va dir fa uns anys, indignat, que a la llotja del Bernabéu es movien els fils, es revela ara admirador de la capacitat de comandament del president del Reial Madrid: «et poden agradar o no les seves decisions, però és una persona que té un do de comandament». Poques coses em sorprenen ja en el futbol, però aquest gir de guió de Piqué, un tipus que sempre m’ha caigut bé per la seva capacitat comunicativa, per tenir opinions pròpies i ser valent a l’expressar-les, m’ha agafat desprevinguda. ¿S’estarà fent gran? ¿Planeja muntar alguna cosa al Bernabéu?

Analistes amb passat blanc

Pensant en les coses que poden connectar Piqué amb Florentino, em vaig trobar una altra perla després de les dues precedents. No li sembla bé a Gerard que el programa de Movistar+ ‘El Partidazo’ tingui a la taula un analista exjugador del Reial Madrid, Álvaro Benito, juntament amb un altre ex Reial Madrid (oblida que ho va fer al València) com Cañizares. Segons ell, al tenir passat blanc, –tot i que Álvaro «parla increïble i sap moltes coses de futbol»– analitzant les polèmiques», ¿què diran? ¿amb l’històric que tenen?».

Notícies relacionades

Traslladem aquest exemple al camp. Si Piqué demà se n’anés a un altre equip, o quan va jugar al Manchester, ¿hem de pensar llavors que al jugar contra el Barça, sent tan culer, es farà gol en pròpia meta? Fiquem al mateix sac els futbolistes que canvien d’equip i senten uns colors? Ah, no, que ells són professionals... no com àrbitres i comentaristes...

Efectivament, Gerard Piqué està més a prop de Florentino del que semblava. Només s’havien de canviar els colors de la samarreta. Els comentaristes mai els semblaran bé si no diuen el que tots dos volen sentir. I ni i així. 

Temes:

Gerard Piqué