ANÀLISI

1
Es llegeix en minuts
Pa i circ

Resulta interessant seguir el rastre que deixa cada derrota dolorosa del Reial Madrid, com la de dimecres davant l’Alcoià en Copa, un equip de 2B que, a més, va eliminar els blancs amb 10 jugadors. Daltabaix coper que se suma, a més, al de l’Athletic en Supercopa una setmana abans i als empats nadalencs a Pamplona i Elx de lliga.

Després de cada un d’aquests mals resultats hi va haver una excusa extraoficial. Tot i que el club no ho va fer públicament, molts periodistes van clamar contra el viatge a Pamplona (que la lliga va avançar davant l’aparició del ‘Filomena’) com si l’equip hagués sigut sotmès a una tortura per haver patit tres hores de retard en el seu vol. L’avió del Madrid va ser l’únic que es va enlairar de Barajas en ple temporal. Després del partit (0-0), que es va jugar sobre una gespa neta de neu i en condicions més que acceptables per als dos equips, Zidane va dir que «no s’hauria d’haver jugat». Abans Kross havia negat la major: «no hi ha excuses, hem jugat tots dos en aquest camp».

Coartada impossible

Notícies relacionades

Dels creadors de «l’infern del viatge a Pamplona» passem sense parar a «la mà que no es va veure» a la Supercopa. Una jugada al final del partit contra l’Athletic que va revisar el VAR, es va emetre tot just acabar el partit i en cap cas era mà d’Unai Núñez. De nou el soroll generat a les xarxes i en mitjans entorn d’ella va pretendre contrarestar el que era una crua realitat, el Reial Madrid havia sigut superat i eliminat per l’Athletic en un gran partit dels de Marcelino.

Aquesta vegada la coartada ha sigut impossible a El Collao. L’Alcoià té menys de la meitat de la fitxa de Mariano com a pressupost total. A l’estiu va ascendir a 2B. Amb 10 i en la pròrroga, un porter de 41 anys i sense haver ni tan sols negociat prima per aconseguir una gesta semblant. Davant suplents primer i titularíssims després. Ni viatge ni VAR, ni tele. La culpa serà de Zidane. El que va tornar a casa a auxiliar Florentino. El guionista de la sèrie està acostumat a matar el protagonista. Que passi el següent. Al poble pa i circ.