Opinió

El gol de Riqui Puig

2
Es llegeix en minuts
El gol de Riqui Puig

Ho va explicar l’entrenador del Barça a Vamos al certificar la classificació per a la Supercopa. «Tenia quatre noms al meu paperet i vaig dir: “¿Qui tira l’últim penal per guanyar?”». Riqui Puig va dir: “El tiro jo”». I va ser el gol que va donar el pas del Barça a la final. El primer gol del jugador del planter amb el primer equip del Barcelona amb tan sols 95 minuts jugats aquest any entre Lliga i Champions.

Segur que Riqui va dormir tranquil comprovant que la seva decisió (gairebé obstinació) per quedar-se en el club de la seva vida, tard o d’hora, donaria l’oportunitat que buscava. Així és el futbol i l’esport, sempre acaba arribant la pilota a qui sap esperar el seu moment, per més difícil que pugui semblar, com quan al començar a rodar el ‘projecte’ Koeman, l’holandès li va dir que no comptava amb ell. Després s’ha de tenir el talent i el do que uns tenen i d’altres no.

Riqui va demostrar valentia a l’aixecar la mà, decisió i sang freda a l’hora de llançar el penal, i va salvar l’accés al primer títol de qui va voler prescindir d’ell. «Ho tenia claríssim», va dir amb un somriure obert d’orella a orella. «El somriure mai l’he perdut, soc un noi bastant feliç que tot i que no jugui em van molt bé les coses, tinc la família, tinc salut i no em puc queixar de res, si Ronald em dona l’oportunitat l’aprofitaré, i si no, doncs a continuar treballant». No es pot dir millor ni amb més il·lusió a la cara. El rostre de la felicitat amb el sabor del que costa.

Notícies relacionades

Abans s’havia exercit bé substituint en la pròrroga el noi de moda, Pedri. A la llotja hi havia Luis Enrique, sense dissimular els seus gustos pel jugador canari: «És evident que Pedri ens agrada». Tant com a Messi, que es va aixecar del seu seient a la grada per saludar el seleccionador. Una imatge d’afecte que em va fer recordar les paraules de l’argentí a Jordi Évole fa unes setmanes sobre els dos entrenadors dels quals més havia après: Guardiola i Luis Enrique.

Que Pedri és carn d’absoluta salta a la vista i, com va recalcar el seleccionador, la selecció és prioritària (tot i que la sub-21 tingui Europeu). Més motius d’il·lusió per a l’Eurocopa.

Temes:

Barça