Egoisme miserable

La vacuna contra els rabiosos

No tenir la capacitat de celebrar, ni que sigui un maleït dia, que podem començar a sortir del túnel en el qual vam entrar el març passat, és un símptoma d’una patologia molt típicament espanyola i catalana

1
Es llegeix en minuts
La vacuna contra els rabiosos

Desembarca la vacuna i amb ella l’exèrcit de rabiosos habituals, disposats a convertir una gran notícia en una tragèdia. Si algú ens arriba a dir, fa només unes setmanes, que avui s’estarien començant a administrar les primeres vacunes ens hauríem hagut de pessigar per assegurar-nos que no estàvem somiant. Perquè el dia que certifiquem que la humanitat sencera ha sigut capaç, en un temps rècord, d’inventar, desenvolupar, aprovar i distribuir un remei efectiu per a la pitjor pandèmia de la història, el PP, Albert Rivera i el sector amargat de l’independentisme es posen acord i prefereixen irritar-se amb les etiquetes governamentals que alegrar-se per l’epifania històrica. De sobte, el rellevant és el logo del continent i no la substància salvadora del contingut, una cosa que porta Pablo Casado, no riguin, a acusar el Govern de propagandista i altres a retreure, en el fang de les xarxes socials, que la primera àvia vacunada aquí sigui gallega.

La hiperventilació extremista, que és transversal en totes les ideologies, ni tan sols s’adona del ridícul al qual pot arribar en dies tan assenyalats. I sí, clar que cal fiscalitzar i vigilar amb summa cura tot el procés de compra, distribució i seguiment de la vacuna, inclòs el benefici, de moment gens investigat fins a la data, de les farmacèutiques implicades, però no tenir la capacitat de celebrar, ni que sigui un maleït dia, que podem començar a sortir del túnel en el qual vam entrar el març passat, és un símptoma d’una patologia molt típicament espanyola i catalana, que consisteix a pensar-se que quan un està a l’oposició, o en una de les seves sectes de palmers, mai pot cometre el terrible error d’alegrar-se per res. La bona notícia és que la vacuna no només actua contra el virus sinó contra tots aquests rondinaires professionals que volen treure rèdit polític d’aquest moment i no han entès encara que el que demana aquesta pandèmia és anteposar el bé col·lectiu a qualsevol altra consideració. És a dir, no han entès que la vacuna porta també amb si anticossos contra el seu miserable egoisme.