Cine

Una llegenda traïda

La nova versió de Mulan no és l’heroïna que ens va inspirar a creure en nosaltres mateixos perquè tots tenim alguna cosa per aportar

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp53975950 icult mulan200703130517

zentauroepp53975950 icult mulan200703130517

Poques vegades m’alegro d’haver-me perdut l’estrena d’una pel·lícula al cine. Soc una d’aquelles persones que assaboreixen l’experiència de deixar-se atrapar per aquella màgica atmosfera i que abracen l’aclaparadora foscor amb absoluta devoció. M’enfonso a la butaca, carregada de crispetes i dolços, i em presto al moment perfecte, aquell instant en què s’apaguen els llums i la immensa pantalla que hi ha davant teu s’omple d’imatges i vida per transportar-te lluny, més enllà del món que t’espera a la sortida. 

Notícies relacionades

Quan vaig saber que estaven fent una nova versió del clàssic Mulan, no vaig poder evitar saltar de l’emoció.Mulan, el clàssic animat del 1998, em va conquerir en la infància com ho continuaria fent sempre, sent una d’aquelles pel·lícules per les quals sembla que no passen els anys. Mulan és elreflex que moltes nenes van somiartrobar i ens va ser donat, en VHS, embolicat en cançons meravelloses i una comèdia captivadorament sincera i brodada de missatges que encara conserven la seva importànciai significat. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Vaig esperar, pacientment, a veure-la aDisney+. Vaig apagar els llums i vaig barrejar les crispetes amb unes ganes indescriptibles de ser sorpresa... i quan va acabar la pel·lículaem vaig alegrar de no haver-la vist al cine. Amb una sensació amarga mossegant-me a la boca de l’estómac vaig intentar entendre per què. Preciosa fotografia. Increïble banda sonora, amb diverses picades d’ullet a l’original que ens va conquerir tants anys enrere. Gran joc de càmera i sòlides interpretacions. I amb tot sent tècnicament esplèndid, només em quedava la història per revisar. I és queaquella no era Mulan. No era l’heroïna que ens va inspirar a creure en nosaltres mateixos perquè tots, incloent-hi aquells que la societat tendeix a menysprear, tenim alguna cosa per aportar. Mulan no necessita la ‘màgia’ del ‘chi’ per ser forta i capaç. A l’inventar-sepoders màgics i dir-li ‘bruixa’, i incloure-hi un flagrantplagi a Star Warsamb l’altra guerrera del ‘chi’,han desaprofitat l’esperit de la pel·lícula original. Aquella no era la noia que va desafiar un imperi i ens va ensenyar la força de la voluntat, el sacrifici i l’honor. Aquella no era, al cap i a la fi, Mulan.