anàlisi

El Barça, Messi i un vestit per a l’emperador

2
Es llegeix en minuts
Barcelona s Argentinian forward Lionel Messi reacts during the Spanish League football match between Cadiz and Barcelona at the Ramon de Carranza stadium in Cadiz on December 5  2020  (Photo by JORGE GUERRERO   AFP)

Barcelona s Argentinian forward Lionel Messi reacts during the Spanish League football match between Cadiz and Barcelona at the Ramon de Carranza stadium in Cadiz on December 5 2020 (Photo by JORGE GUERRERO AFP) / JORGE GUERRERO

Ja no els serveix. Ja no resol i condiciona el joc en excés. A la banqueta, diuen. Perquè de sobte pensen que aquest mateix Barça senseMessi sortiria de la taula. Per a això es basen en dues victòries davant rivals de l’Europa League. Pel que sembla,Messi ara camina, ho han descobert des que l’argentí ja no pot dissimular les carències de l’equip. Que com que ja no marca les diferències, ara se li ha d’exigir que corri, l’última moda. Que no ho volem veure, diuen, però que l’emperador va despullat. I li criden, perquè ens hi fixem bé.

Però si amb aquestMessi no n’hi ha prou, ¿què els fa pensar que sense ell sí que n’hi haurà? ¿Perquè potser cobreix el primer pal als córners? ¿O és ell qui treu els fores de banda? Tampoc és ell que decideix, davant un equip tancat enrere, envoltar-se de dos jugadors que fan el mateix que ell però una mica pitjor. Ni és ell qui asseuDembélé per a alleujament de l’equip rival. Ni tan sols ha sigut decisió seva que la plantilla tingui no sé quants mitjapuntes i només tres centrals. PeròMessi serveix de coartada per a tothom.

No té responsabilitat sobre els gols encaixats però són tantes les vegades que ha acudit al rescat de partits com el de Cadis, que si no ho fa, per a molts passa a ser el problema. ElMessiactual no és extraterrestre, per molts factors que potser ni ell mateix sap: potser perquè ha complert 33 anys, potser perquè al seu cap se n’està anant i veu com els objectius cada vegada són més lluny. Però continua sent el millor del seu equip.

I com era d’esperar, és per aquest motiu que el focus se situa en la seva figura. No l’excusarem, ell mateix es va posar allà a l’estiu, però molts barcelonistes es van apuntar la factura per poder passar-la quan convingués. I sembla que el moment ha arribat més d’hora que tard. Resulta molt difícil escollir el moment oportú de marxar,Messi ho va saber veure, però es va equivocar en les formes i es va trobar amb un president que no volia passar a la història com l’home que el va vendre. El va condemnar a una sortida lenta i crua.

Sense memòria

Notícies relacionades

El faran fora, mentre el tracten com un desconegut que passava per aquí. I ja després, en uns anys, li posaran l’estàtua. I els explicaran, orgullosos, les batalletes als seus nets. Però obviaran aquell moment en què, tenint el millor jugador de la seva història –un nen que havia crescut a casa seva–, no van tenir pietat, ni memòria.

A l’estiu serà lliure per anar-se’n, i el Barça serà lliure per reconstruir-se. S’acabaran llavors les coartades. Serà el moment de comprovar aquest Barça meravellós en el qual tots aquests jugadors que ara no rendeixen, perquèMessi no els deixa, són tan bons com prometen. Potser sí que és hora d’assumir que l’emperador va sense vestit, però vigilin, no s’emportin una sorpresa, perquè hi ha la possibilitat que l’emperador no siguiMessi, sinó el Barça.

Temes:

Cadis Messi Barça