Pros i contres

Tarotistes

És el moment que la política del diàleg vagi més enllà dels gestos

1
Es llegeix en minuts
El portavoz de ERC en el Congreso, Gabriel Rufián, interviene en el Congreso de los Diputados durante la segunda jornada del debate de los Presupuestos Generales para 2021, en Madrid (España), a 12 de noviembre de 2020. El Gobierno de coalición afronta desde ayer el primer examen parlamentario de su proyecto de PGE 2021, y lo hace con la tranquilidad de una mayoría más amplia que la de la investidura del presidente del Gobierno. La votación del proyecto se lleva a cabo hoy.

El portavoz de ERC en el Congreso, Gabriel Rufián, interviene en el Congreso de los Diputados durante la segunda jornada del debate de los Presupuestos Generales para 2021, en Madrid (España), a 12 de noviembre de 2020. El Gobierno de coalición afronta desde ayer el primer examen parlamentario de su proyecto de PGE 2021, y lo hace con la tranquilidad de una mayoría más amplia que la de la investidura del presidente del Gobierno. La votación del proyecto se lleva a cabo hoy. / EUROPA PRESS/E. Parra. POOL (Europa Press)

Incentiu, ultimàtum, advertència... Una mica de tot conté elmissatge de Gabriel Rufián al Governrespecte a lareforma de sedició: «Seria molt important de cara al 14-F demostrar que la política serveix per a alguna cosa; si no, tindrem tarotistes, i no polítics». ¿I qui són els tarotistes? Fàcil, n’hi ha prou de bussejar en anteriors declaracions del republicà: «La política és fer-se càrrec de la realitat, tot i que faci mal.Qui vulgui vendre mentides, que es posi a tarotista. Perquè del màgic al tòxic hi ha només tres tuits». I, si encara queden dubtes, són els dels «bolsos de Michael Kors». Doncs sí,Rufián al·ludeix al Junts de Laura Borràs

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

No n’hi ha dubte, les sentències són un dels forts de Rufián. Les raons, depèn del moment. Encara sorprèn sentir criticar la màgia a qui va ser tan bon bruixot. Però, més enllà de la seva –benvinguda– mutació, el cert és que ja sabem on ens va portar la política del menyspreu de Rajoy. Del despropòsit de llavors queden unespenes de presó injustificables, carnassa per al populisme del greuge. És el moment que la política del diàleg vagi més enllà dels gestos. El tarot no pot ser una alternativa. Sempre és una estafa.