DES DE SANT ANDREU

De Hogwarts a l'Àrea 51

Gokuraku i La Cambra dels Encanteris transporten el curiós viatger a mons remots

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp50143569 onbarcelona harry potter191002173536

zentauroepp50143569 onbarcelona harry potter191002173536

Amb la reforma fa un parell d’anys de l’estació de metro de Sant Andreu a la plaça d’Orfila, l’ajuntament va aprofitar per incorporar l’andana 9 i 3/4. Des d’aleshores pots arribar a Hogwarts agafant la línia 1.

En una cantonada d’un carreró que sembla tret de Convent Garden, a prop de la plaça on el mercat està renaixent com un fènix, trobareu La Cámara de los Hechizos (plaça del Mercadal, 35). De planta quadrada, amb una balustrada de fusta a mitja altura que li dona l’aspecte d’un gabinet de curiositats vuitcentista, no hi ha un sol racó lliure de jocs, joguines, medallons, escombres voladores o varetes màgiques.

I això que, en principi, el local havia d’anar destinat a les reformes de cuines (¡quina cosa tan ‘muggle’!), però l’ambient màgic va convèncer la Mònica, l’Esther i en Miquel de canviar de plans i muntar una botiga dedicada a ‘Harry Potter’, ‘El senyor dels anells’, ‘Joc de trons’ o ‘Star Wars’. De fet, el popularíssim Baby Yoda ocupa un lloc ben preeminent a l’atapeïda taula principal.

Pocs metres més enllà, l’explorador pot endinsar-se a l’Àrea 51 a la recerca de l’arca perduda. I de les pedres de Shankara. I del Sant Greal. I de la (menys carismàtica) calavera de vidre.

En Rubén va muntar una exposició sobre Indiana Jones al Museu d’Arqueologia de Catalunya els anys 2011 i 2016 (avalada per Lucasfilm) amb objectes de les pel·lícules i rèpliques que ha anat col·leccionant. Ara, aquesta exposició està instal·lada en la Gokuraku (Malats, 8), fins a principis del 2021.

Notícies relacionades

En Rubén és dissenyador i fotògraf de professió, i va ser el primer dibuixant en incorporar el manga a l’Escola Joso quan encara era «una moda passatgera». Fa anys que dinamitza l’ànima friqui del barri (perdó, del poble), primer amb el Festival Gokuraku de Can Fabra i ara des de la botiga, sobretot dedicada al Japó (de Dragon Ball a Naruto, passant per One Piece), però d’ànima culturalment dispersa.

Qui treu que, ara que no es pot celebrar el mercat mensual de joguines de segona mà al canòdrom de la Sagrera, no sigui un bon moment per instal·lar un camp de ‘quidditch’.