Dues mirades

Puigdemont, en òrbita

La burla de l'expresident no només era equivocada, sinó que demostra que està tan fora d'òrbita com el satèl·lit perdut

1
Es llegeix en minuts

ingenio-bis / periodico

ingenio-bis
KURÚ (GUAYANA FRANCESA), 15/11/2020.- Preparativos para el lanzamiento del satélite español Seosat-Ingenio en el Puerto Espacial de Kurú, Guayana Francesa (Francia). Mapeo rápido de incendios, monitorización de humedales, seguimiento de cultivos para alerta temprana de procesos de sequía o control de fronteras son algunas de las aplicaciones de Seosat-Ingenio, un satélite con marca cien por cien española que será lanzado el martes desde la Guayana Francesa. EFE/ESA/CNES/Arianespace/Optique Video du CSG/S. Martin SOLO USO EDITORIAL NO VENTAS NO ARCHIVO

/

L’estimat líder dels seus fidels va trobar bona idea burlar-se del fracàs del llançament del satèl·lit espanyol. «Això sí que és un fiasco», va escriure a Twitter, potser fent referència a l’editorial d’‘El País’ publicat el dia anterior: ‘Fiasco de Waterloo’.

Durant anys, el procés es va alimentar d’una suposada superioritat catalana i va centrar el debat en l’eix nacional. Tota una gesta en plena crisi econòmica. Però la pandèmia ha soscavat les vanaglòries territorials. Barcelona, Madrid, Sevilla o Bilbao comparteixen la tragèdia. Malgrat l’afany de massa polítics, una mena de germandat s’imposa davant la desgràcia. La gent de la restauració, de la cultura, tots aquells que han vist les seves vides sacsejades pel virus, no estan per a burles. Serren les dents, tiren com poden i, si està a la seva mà, ajuden. En la generositat de molts hi ha la sort de tants. El llançament del satèl·lit formava part d’un pla europeu. El consorci francès Arianespace ha demanat disculpes. La burla de Puigdemont no només era equivocada, sinó que demostra que està tan fora d’òrbita com el satèl·lit perdut.