ANÀLISI

Una Espanya en proves

Luis Enrique va realitzar exàmens i més exàmens davant un rival de nivell com eren els Països Baixos

2
Es llegeix en minuts
segea55844270 coach luis enrique of spain during the international friendl201112200633

segea55844270 coach luis enrique of spain during the international friendl201112200633 / AFP7 via Europa Press

El partit de la selecció va ser més amistós que mai quant a la manera d’encarar-lo. Proves i més proves de Luis Enrique davant un rival de nivell, els Països Baixos, per testar com poden rendir jugadors que, a priori, no estaran en primera línia quan arribi l’important. Alguns van tenir mala sort com Gayá, a qui un cop al cap pot tornar-lo a casa seva. I sí, per als dos partits oficials que venen el seleccionador truca a Cucurella per substituir-lo i no a Jordi Alba, que a ell no cal provar-lo ja. D’altres no van aprofitar la seva oportunitat, com Reguilón, que va sorprendre negativament entrant pel lateral esquerre del València. I després hi ha Koke, que tornava a la selecció després d’un llarg temps fora, i a l’acabar el partit es va lamentar per no haver aconseguit els tres punts...¡en un amistós! 

La lesió d’Ansu Fati  resta gol fins a la primavera a la ‘Roja’, acaba d’arribar i la seva absència ja pesa. Es va notar especialment en el segon temps, i això diu poc del potencial golejador espanyol, tot i que a Luis Enrique no el preocupi, o almenys això va dir. Suposo que serà un posat, perquè dos gols en els últims quatre partits no és una dada massa esperançadora per competir. ¿Està Asensio com per rendir en la selecció? Potser més endavant. Això sí, Morata va estar bé en sintonia amb el seu moment a la Juve, però... ¿és suficient per ser el 9 d’Espanya a l’Euro o millor jugar al ‘fals’ 9?  Bo és que Canales segueixi amb estrella a l’equip espanyol, i a sobre amb gol.

Pressió per a De Gea

En la recerca de candidats a la porteria, almenys per posar pressió a De Gea, que és dels pocs intocables per al seleccionador, va estar molt bé el debutant Unai Simón, que va tenir feina especialment a mesura que va avançar el partit. I el debut de Marcos Llorente, merescudíssim i prometedor per la seva trajectòria amb l’Atlètic.

Notícies relacionades

«Només som titelles de FIFA i UEFA», ha dit Toni Kroos sobre aquestes cites «amistoses» de les seleccions al mig de Lliga i Champions. El pal de l’alemany està carregat de raó si pensem en la sobrecàrrega de partits que porten a sobre els futbolistes, aquest any especialment per reestructuració del calendari post-Covid. No diguem el que pensaran els entrenadors de clubs que rebin els seus jugadors lesionats amb la que ve d’aquí al desembre.

La peculiaritat de Ramos

No pensarà el mateix Sergio Ramos, a ell li és igual amistós que oficial, tot i que quedi un pèl ‘cutre’ saltar, una altra vegada, 6 minuts a la gespa per sumar 176 partits amb la selecció a la caça de la plusmarca de l’egipci Hassan, que en porta 184. «Es tracta de cuidar el jugador que més vegades ha sigut internacional amb Espanya». Doncs caldrà cuidar-lo, i alhora explicar-li que els detalls ens defineixen a tots, per bé i per mal.