EDITORIAL

Contagis a les ambulàncies

El servei, clau en el sistema sanitari, presenta fallades de control injustificables i imputables principalment a l'externalització per part de l'Administració

1
Es llegeix en minuts
ambulancia-sem

ambulancia-sem

Acabat de decretar un nou estat d’alarma, immersos en una segona onada de la pandèmia, amb mesures tan extremes com el toc de queda i el tancament de restaurants i bars, no deixa de resultar desolador detectar errors fatídics –i pràcticament desconeguts– en el control dels contagis. Aquest és el cas de les ambulàncies. Un servei clau del sistema sanitari que presenta fallades de control injustificables. Personal sense PCR periòdiques, vehicles sense desinfectar entre trasllat i trasllat, desplaçaments col·lectius sense la distància de seguretat necessària o fallades en la cadena d’informació de casos de Covid són algunes de les deficiències detectades per aquest diari.

En el fons del problema, l’externalització del servei. Una relació contractual en què falten protocols detallats ajustats a la Covid-19, una inspecció adequada per part de l’administració pertinent i informació sobre qui és el subjecte responsable en cada pas del servei. El resultat no pot ser més inquietant, ja que converteix una baula fonamental del sistema sanitari en un vector de contagi. Especialment desolador a l’atendre persones amb un precari estat de salut.