Dues mirades

Masturbació

Més enllà del tema moral (carregat de puritanisme) del cas de Jeffrey Toobin, hi ha l'esvaïment entre l'àmbit privat i el públic en el teletreball

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp53937245 teletrabajo200630134950

zentauroepp53937245 teletrabajo200630134950 / DAVID CASTRO

‘The New Yorker’ ha suspès l’analista Jeffrey Toobin per masturbar-se en el descans d’una reunió virtual de feina. L’escriptor creia haver desconnectat el vídeo de Zoom, però l’incident va ser visible per als qui continuaven pendents de la pantalla. Toobin és un reconegut advocat, analista i escriptor. La CNN, mitjà en el qual també col·labora des de fa més de 20 anys, li ha concedit «temps lliure mentre s’ocupa d’un problema personal».

El cas convida a la reflexió. Més enllà del tema moral (carregat de puritanisme i hipocresia), hi ha l’esvaïment entre l’àmbit privat i el públic. Les reunions professionals per videotrucada són el pa de cada dia del teletreball. La llar es converteix en un apèndix de l’oficina. Els sorolls de la casa se silencien i el refugi domèstic es veu envaït per la dinàmica laboral, amb les seves urgències i les seves pressions, ¿també els seus reglaments? Si Toobin es va masturbar en un descans de la reunió, més enllà de l’evident malaptesa tecnològica, ¿ha de ser jutjat des de les normes empresarials o des de la seva llibertat personal? ¿Fins a quin punt l’oficina envaeix la llar?

Temes:

Teletreball