Veïna de Sant Martí

Aquí demanem la resistència per emportar

El veïnat s'ha bolcat espontàniament al 'take away'. El missatge és que no deixarem caure aquests temples de plaers del paladar

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp55460706 soc201017182750

zentauroepp55460706 soc201017182750 / Manu Mitru

Com a tots els barris, és impossible recórrer el Clot sense fixar-se en els buits de les terrasses recollides. Una absència que es fa més evident encara amb els pilons i altres elements que van aparèixer en la desescalada, intentant guanyar espai als vehicles per assegurar les distàncies. Gairebé com a acte reflex i de forma compulsiva repasso com estan les persianes dels locals. M’alegro quan el lloc està obert i és una delícia veure com de creatives són les pissarres amb els menús per emportar. El veïnat s’ha bolcat espontàniament a una onada de resistència pacífica i contundent: el ‘take away’. El missatge és que no deixarem caure aquests temples de plaers del paladar. Perquè sabem el seu nom, potser recorden fins i tot com ens agrada el cafè. L’associació de comerciants ha creat una guia digital on llisten els establiments que s’han reduït a cuines, aquells que intenten que qui abans et servia a la taula ara t’ho porti a casa. La majoria de la llista són negocis familiars i de proximitat, i ara ens els sentim nostres també.

Notícies relacionades

A casa vam decidir complir el ritual al complet, començant per acudir al lloc a fer la comanda en persona, esperar els minuts necessaris per recollir el paquet i arribar a casa per celebrar el triomf d’aquesta resistència saborosa. Mentre assaboríem l’espera del nostre sopar, ens alegràvem de veure que s’anava formant una cua de gent que en actitud clarament activista s’hi havia acostat personalment.

No només ens han tancat els bars, també ens obliguen a habitar el barri d’una forma diferent. El cap de setmana els parcs de Sant Martí estaven a vessar de pícnics improvisats i ganes d’ajuntar-se allà on es pugui mentre hi hagi sol. Una mostra més que les mesures plantejades des del costat estrictament epidemiològic s’acaben desbordant per l’econòmic i el social.  I si no, que llegeixin el menú, aquí la resistència es demana per emportar.