La salut mental

La mare folklòrica

Isabel Pantoja, segurament per ignorància, li diu al seu fill Kiko Rivera que està sa i que no té dret a queixar-se. Està completament equivocada

1
Es llegeix en minuts
kiko-rivera

kiko-rivera

Una mare, un fill i un grup d’amics. El fill pateix una depressió. Està trist, no té il·lusió per res, està superant una addicció a les drogues i la vida se li fa un món. Es troba amb uns amics i s’esfondra. Ho explica tot. Es mostra feble i plora. Tots l’acullen i, el que és més important, l’escolten. Minuts més tard, apareix la mare. Terriblement afectada, li demana sisplau al seu fill que en deixi de parlar. Li exigeix que sigui feliç. Les paraules literals són: «Mai deixaré que estiguis a terra ni trist. No t’ho permetré, no hi tens dret. Hi ha una pandèmia i el que tu estàs passant no és important». I després li recrimina que no l’hi hagi explicat a ella abans.

Notícies relacionades

No es produeix una conversa normal entre mare i fill. Es tracta d’un monòleg d’una mare recriminant coses al seu fill. En cap moment li pregunta si necessita ajuda. Res. El fill es va enfonsant per moments. Però ella, en lloc de parar, segueix. Comencem a entendre per què el noi no va trucar mai a la seva mare per explicar-li com de malament estava. Jo observo l’escena des de fora, sense poder dir res i em recargolo per dins. Igual és cert que aquest xaval ho té tot. Té fama, diners i una dona que l’hi consenteix tot, però li falta una cosa molt important. Una mare de veritat. Una mare que escolti, que empatitzi, que abraci, que aculli, que l’agafi pel braç i el porti al psicòleg. En lloc d’això, té una senyora més preocupada del que diran que per la salut mental del seu fill.

Quan pateixes una depressió, no necessites que et donin lliçons ni que et fotin canya davant de tot Espanya. Necessites que t’abracin, t’escoltin i et facin mimitos. El que seria una bona mare de tota la vida, vaja. Però a aquest pobre petit, li ha tocat com a mare Isabel Pantoja. La mare folklòrica. Una dona que, segurament per ignorància, li diu al seu fill Kiko Rivera que està sa i que no té de dret a queixar-se. Està completament equivocada. El noi no està sa, necessita ajuda professional i té tot el dret a queixar-se, ni que sigui en el ‘Deluxe’.