Al contraatac

La debilitat del PP

Si Pablo Casado tingués personalitat forta i idees clares, hauria explicat ja amb naturalitat el sentit del vot en la moció de censura

1
Es llegeix en minuts
undefined54563981 madrid 20 08 2020  pol tica   junta directiva nacional del p201017083804

undefined54563981 madrid 20 08 2020 pol tica junta directiva nacional del p201017083804

La moció de censura de Vox a Pedro Sánchez, que es debat aquest dimecres, ha accentuat encara més la sensació de debilitat que transmet l’actual PP. A Génova fa setmanes que debaten què votar. No ho tenen clar, mentre dirigents com Aznar, Aguirre i Álvarez de Toledo defensen públicament des de fa dies, amb rotunditat, el ‘no’ en alguns casos o l’abstenció en d’altres. Si Pablo Casado tingués personalitat forta i idees clares, hauria explicat ja amb naturalitat el sentit del vot del PP, i hauria rebaixat considerablement la pressió sobre la seva formació política i tallant d’arrel tota especulació. El problema és que sempre ha actuat mirant de reüll Vox, té por, i això no pot sortir bé.

Notícies relacionades

És evident que els populars estan atrapats entre la predisposició al diàleg amb el govern de Ciutadans i la radicalitat i l’oportunisme de Santiago Abascal. Per allà han de trobar el seu lloc. És difícil, però no en el cas de la moció. Diferent seria que el seu vot fos crucial per al triomf d'aquesta, però els comptes no surten. Hi ha arguments assenyats per justificar l’abstenció o ‘no’. Se suposa que Casado no vol fer president Abascal, sinó ser-ho ell. És obvi que Casado no vol Sánchez a la Moncloa, però és que aquesta moció no té recolzaments per aconseguir aquest objectiu. I finalment, se suposa que Casado és el líder de l’oposició, però també un partit d’Estat, no d’un ‘follonero’, com sí que és Vox.

Estem en plena pandèmia. Els d’Abascal no han aportat res constructiu a la lluita contra el virus, més enllà d’agitar la bandera. Segons la meva opinió, el líder del PP ha de ser ferm a l’hora de remarcar el que s’ha fet malament, però també útil. Els ciutadans han de percebre’l com una alternativa seriosa, no com qui enarbora el ‘no’ pel ‘no’ a coll d’Isabel Díaz Ayuso i amb arguments forçats i confusos. Casado ha declarat en les últimes hores: «Aquesta moció no m’importa gens». Si això fos així, el PP no estaria tan regirat pel sentit del seu vot. Diu que és una «qüestió menor». Doncs que la tracti com a tal.