Idees

Al caliu de la fi del món

L'última temporada d''American horror story' és un regal per als fans més acèrrims, una tirallonga de picades d'ullet i viatges al passat, en els quals l'espectador fidel podrà jugar a perdre's

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp49941727 icult horror190919222241

zentauroepp49941727 icult horror190919222241

Una de les raons per les quals m’atreia especialment ‘American horror story’ era la promesa que cada temporada explicava la història d’un univers diferent. L’acord tàcit d’independència narrativa. Que jo, propietària involuntària d’una mala i poc col·laboradora memòria, no hauria de fer l’esforç titànic d’intentar recordar cap tipus d’informació clau per desxifrar la trama, que no hauria de traslladar el viscut en un univers a un altre completament diferent... a anys de distància. 

Notícies relacionades

Saltava, d’una temporada a l’altra, reconeixent les cares i les veus d’un elenc fix que es repetia en el repte de donar vida a personatges completament diferents. M’arrupia al sofà disposada a passar por i, no obstant, m’embarcava en l’aventura narrativa tranquil·la, confiada, sabent que no hauria d’emmagatzemar res del succeït per a la següent temporada, i que la meva incapacitat per ressuscitar la història de l’anterior no impediria que em submergís en la que estava a punt de començar. Mateixos actors, sí, però diferents mons, tots sorprenents, alienadors, terrorífics i plens de matisos, però absolutament independents, distants els uns dels altres. I jo, espectadora innocent, em deixava endur per la pista de ball de Ryan Murphyi Brad Falchuk, creadors de la sèrie, disposada a ser sorpresa amb cada gir de guió. Això era per a mi ‘American horror story’. 

L’última temporada d’‘American horror story’ és, no obstant, un regal per als fans més acèrrims. Una tirallonga de picades d’ullet i viatges al passat, en què l’espectador fidel (aquell que hagi vist totes les temporades anteriors, i sigui capaç de recordar-les) podrà jugar a perdre’s, deixant-se endur per l’ambiciós entramat narratiu que atempta recollir tots els caps solts que hagin pogut quedar-se pel camí. Com si d’una manta de ganxet feta a mà es tractés, l’última temporada recull tots els quadrats prèviament teixits en una ambiciosa manta sobre la fi del món. I tot i que confesso que algun detall se m’ha escapat, poques coses escalfen més que una història sobre la fi del món ben explicada. 

Temes:

Sèries