ANÀLISI EN TEMPS REAL

Pedro (Sánchez), el caos l'eres tu

Ayuso suggereix que la situació començarà a ser caòtica a Madrid amb l'entrada en vigor del pseudoconfinament. ¿I fins ara era normal?

L'entorn del president del Govern opta per respostes de perfil baix a la Comunitat per no donar eco a qui, segons el seu parer, ho busca amb afany

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp55224221 sanchez201002151111

zentauroepp55224221 sanchez201002151111 / Olivier Matthys POOL

La presidenta de Madrid diu que el caos arribarà a la seva comunitat a partir de les 22 hores d’aquest fred divendres, quan entrin en vigor les mesures aprovades en el Consell Interterritorial de Salut. També afirma que aquest caos cal agrair-li, directament, al president del Govern, Pedro Sánchez. I tot i que això no ho expressa obertament, es dedueix de la seva reflexió que, segons ella, el que està passant les últimes setmanes a la regió, amb xifres desorbitades de contagiats i falta de rastrejadors, personal mèdic i fracàs de macromostrejos de PCR no és un caos, sinó la nova normalitat. Bé.

Ayuso continua fent soroll, tant com pot, segurament per no sentir les queixes  per judicialitzar les discrepàncies amb l’Executiu central en moments tan preocupants de pandèmia. Una mica sí que ha cedit, és veritat, ja que ha interposat un recurs davant l’Audiència Nacional per una hipotètica invasió de competències, però sense sol·licitar mesures cautelaríssimes que podrien haver impedit l’entrada en vigor de les mesures governamentals aquesta nit. Això ha fet enfadar Vox –era previsible–, que ja ha avançat que si la presidenta no s’atreveix a córrer aquest risc, ells sí, i que demanaran immediatament que l’audiència hi posi fre. A veure.

Notícies relacionades

Soroll. Soroll. Soroll. Però el rellotge corre. I els positius per Covid continuen arribant als hospitals. Mentrestant, Pedro Sánchez, o l’home del caos si es tria la denominació made in Ayuso, s’ha defensat des de Brussel·les al·legant que ell només vol ajudar Madrid en un moment d’«extraordinària gravetat», perquè entén que la comunitat està disposada a fer passos petits per lluitar contra el virus, però no els necessaris. En l’entorn del president es conclou que no s’ha de donar més eco del necessari a qui, al seu entendre, ho busca amb afany. I en això estan.

Per la seva banda, aquests pels qui el Govern madrileny demostra que està summament preocupat (i fa bé, tot i que convindria equilibrar la balança i parlar tant dels malalts com dels empresaris, tot i que només sigui per mantenir les formes), miren de reinventar-se i adaptar-se a la conjuntura. Com els ciutadans. L’hostaleria madrilenya, per exemple, va enviar aquest divendres un missatge a la seva clientela perquè durant unes setmanes surti de casa conscienciada, amb mesures de seguretat i amb cert aire britànic o alemany. ¿Traducció? Que, si és possible, adaptin els seus sopars en restaurants a horaris europeus i tinguin lloc entre les 20.00 i les 22.00 hores. Adaptació per sobreviure. És clar. Però per sobreviure cal viure i ja saben que el coronovirus ens ho està posant difícil. Cuidin-se i, vostès sí, siguin prudents. Sisplau. A veure si aplanem la corba i la crispació.