IDEES

L'èxit que no va ser

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp53038843 icult run200811121354

zentauroepp53038843 icult run200811121354

De vegades ens agafa per pensar que el més important per garantir l’èxit d’una sèrie és comptar amb una premissa nova, interessant, evocadora. Creiem que si plantegem una estructura narrativa trencadora aconseguirem captivar el públic. Si a això li afegim un repartiment talentós i inesperat, les possibilitats d’estar fent una de les sèries de l’any són molt altes. Lamentablement, les coses no sempre surten com un espera, i de vegades la més guapa de la festa és la que es queda sense posar un peu a la pista de ball.

‘Run’ té un ritme trepidant i una edició magnífica, i tècnicament és una bona sèrie, però fa honor al seu títol i el que vol sortir corrents és l’espectador

Notícies relacionades

És el cas de ‘Run’, l’esperada sèrie d’HBO creada per Vicky Jones i protagonitzada per Domhnall Gleeson i Merritt Wever, coprotagonista d’‘Unveliebable’, una de les millors sèries de l’any passat. ‘Run’ ho tenia tot per triomfar, però s’acomiada de la productora amb una sola temporada que no podràs evitar veure, tot i que et deixarà amb un sabor de boca confús i insatisfet, contaminat potser per les expectatives del gènere, volent que hagués sigut millor, d’alguna manera, tot i que no sàpigues exactament com ni per què.

‘Run’ és una festa plena de gent que no t’agrada gaire. Tots els personatges són persones de desdibuixada moralitat i poc encant que, esperes, evolucionaran a mesura que va passant el temps cap a una versió de si mateixos que et permeti connectar-hi. Penses, innocent de tu, que segons vagin passant els capítols, aniràs descobrint qualitats redemptòries que et seduiran fins al punt d’oblidar totes les coses, horribles i bastant estúpides, que han fet fins aleshores. Penses, confiat, que el guió respectarà l’estructura emocional de les comèdies romàntiques que sempre acaben jugant al mateix, descol·locant-te una mica al principi de la trama per més endavant, a poc a poc o de cop i volta, emportar-te de tornada a la teva zona de confort en la qual tot surt bé i ningú et causa un rebuig visceral inescapable. Però serà millor que esperis assegut. Sent tècnicament una bona sèrie, d’un ritme trepidant i una edició magnífica, ‘Run’ lamentablement fa gala del seu títol i fa que el que vulgui sortir corrents sigui l’espectador.

Temes:

Sèries