ANÀLISI

La vacuna és Zidane

1
Es llegeix en minuts
lmendiola54125232 file photo  soccer football   la liga santander   real madri200716183851

lmendiola54125232 file photo soccer football la liga santander real madri200716183851 / Sergio Perez

Quan Zidane va acceptar tornar al Reial Madrid fa un any i mig, la seva decisió em va semblar un risc innecessari per a qui havia col·locat l’equip blanc més alt que ningú guanyant tres Champions consecutives. ¿Quina necessitat hi havia d’arriscar? Ni tan sols la seva fugida a l’estiu del 2018 havia restat un bri de veneració del madridisme cap a Zinedine.

El tram final de la lliga passada va ser un ‘via crucis’ que va sembrar molts dubtes sobre la capacitat del francès per tornar el Reial Madrid al camí de l’èxit. Reconstruir sense que es compleixin certs requisits és impossible. Zizou va arribar a dir, el juliol del 2019 sobre una imminent sortida de Bale, que «no ha sigut convocat perquè el club està tractant la seva sortida. Si es produeix demà, millor». No va ser ni l’endemà ni l’altre. Un any després, Gareth dormisqueja amagat rere la seva mascareta cada tarda de partit a la grada o joguineja als prismàtics pel mòdic preu de 17 milions d’euros nets. Ni rastre del seu futbol. Ja ni tan sols té l’oportunitat de ser un atleta, com el va definir fa anys Guardiola.

Zidane ha gestionat aquest «marró» com només ell és capaç. Amb aquesta pau que l’adorna, acompanyada d’una determinació sorprenent. El cas de James és semblant. I el de Jovic, un fracàs del qual ningú parlarà perquè l’èxit ho taparà tot.

Notícies relacionades

¿En qui s’ha sustentat el ressorgir de l’equip després del confinament? En una columna vertebral formada pel millor Courtois, un gran Sergio Ramos entossudit que la seva renovació sigui prioritària, un indiscutible Casemiro (malgrat la badada a Granada) i un enorme Benzema, disposat a tornar a Zidane tot el que el tècnic li va donar en temps difícils. Tots hi eren abans, sí, però Zizou els fa millors.

Ni Bale, ni James, ni Asensio ni Isco ni Jovic... ¡Ni Hazard! Molts diners en fitxes amb poc rendiment. Per això Zidane té molt mèrit. Igual que el Barça té demèrit; per fi va reconèixer Luis Suárez aquesta setmana que l’equip ha deixat escapar aquesta lliga. «No s’han de buscar excuses», va tancar l’uruguaià. Quin pal per als qui vulguin donar la culpa de tot al VAR. No cola. Millor busquin el seu Zidane.