DUES MIRADES

Viatger del paladar

La Cuina de l'Empordanet, l'adàmica associació de cuiners del Baix Empordà, ha editat un volum esplèndid que recull els seus 25 anys d'història

1
Es llegeix en minuts
empordanetok

empordanetok

Si diem "els cinc de l’Empordanet" podem pensar en una organització clandestina o en una davantera mítica, de quan les davanteres eren de cinc jugadors. Si diem "els cinc Magnífics” reculem cap a una història de justiciers solitaris. Parlem de cuina, però, i aquests cinc són els primers restaurants que es van convertir en un col·lectiu que, més tard, ara fa 25 anys, va esdevenir La Cuina de l’Empordanet, la germinal, adàmica associació de cuiners del Baix Empordà. 

Notícies relacionades

Per celebrar-ho, han editat un volum esplèndid a Edicions Vitel·la que recull la seva història, que descriu l’evolució de la peculiar culinària i dels productes i els sabors, la filosofia d’aquest territori, i que desemboca en el present de les noves generacions, amb un inventari de receptes.

Alguns d’aquests pioners –Can Toni, Big Rock, ElDorado Petit, Sa Punta, Els Tinars– ja no hi són; d’altres, han excel·lit en la renovació generacional. Els d’abans i els d’ara, però, tenen un punt en comú: la continuïtat. La pervivència d’una tradició que és el tret distintiu no solament de la cuina, sinó d’una manera de ser i d’estar. "El viatger del paladar no s’equivoca mai, a l’Empordà", deia Manuel Vázquez Montalbán.