Dues mirades

El ventilador

Tots els governs estan cometent errors en la gestió del virus. Ningú en surt indemne. Per responsabilitat, millor estalviar-se el ventilador d'errors. Assumir-los i reparar-los, no s'hi pot fer més.

1
Es llegeix en minuts
undefined54003013 mossos d esquadra  controls d acces i sortida a l estaci  d 200705202105

undefined54003013 mossos d esquadra controls d acces i sortida a l estaci d 200705202105 / Jordi V Pou

El confinament de Lleida revela que Catalunya no està fent bé els rastrejos de contagis. Una, perquè no està utilitzant els mitjans necessaris i, dues, perquè no totes les persones viuen en les condicions idònies per ser diagnosticades i rastrejades. Males notícies per als veïns que temen passar un estiu reclosos. També per a l’economia, en especial per al turisme. Sí, són males notícies. I només admeten dues reaccions: la paràlisi o la reparació. O lamentar-se i escampar les culpes, o arremangar-se i solucionar les fallades evitant que es reprodueixin.

Les declaracions de la consellera de Salut, Alba Vegés, assenyalant l’Estat per la llei d’estrangeria són insultants. La situació indigna en la qual viuen els temporers ha sigut àmpliament denunciada. Els ajuntaments i la Generalitat tenen mecanismes per millorar-la. Ho han de fer. Si Catalunya fos independent, ¿a qui culparien? ¿El neocapitalisme? Tots els governs estan cometent errors en la gestió del virus. Ningú en surt indemne. Per responsabilitat, millor estalviar-se el ventilador d’errors. Assumir-los i reparar-los, no s’hi pot fer més.