DUES MIRADES

Un pols honest

Anna Teixidor ha llegit les més de 30.000 pàgines del sumari dels atemptats de Barcelona i Cambrils en la seva irrenunciable i tossuda recerca de la veritat

1
Es llegeix en minuts
ramblaok

ramblaok

Anna Teixidor és una jove periodista que escriu molt bé i que s’ha especialitzat en les causes i les accions de reclutament, en l’aparició del fenomen a Catalunya i Espanya, i en la personalitat dels individus que escolten i segueixen la crida de l’islamisme radical. Ens formula la pregunta essencial: "¿Per què uns joves que viuen entre nosaltres ens odien tant?". Ho diu en el seu últim llibre -Sense por de morir. Els silencis del 17-A– , que és un retrat exhaustiu de les circumstàncies que van envoltar els atemptats de Barcelona i Cambrils, dels protagonistes i de les seves famílies.

Ha llegit les més de 30.000 pàgines del sumari i, sobretot, ha contactat (més de 100 entrevistes) amb els que ploren la mort dels seus, que també van ser víctimes d’aquella violència desfermada. No és simpatia amb el diable, sinó empatia amb un entorn, per entendre què va succeir a Ripoll. Res no és senzill. No hi ha blancs o negres, sinó matisos del gris. I Anna Teixidor els defineix amb precisió, quasi en fa una novel·la, amb un ritme trepidant, amb pols honest, amb la irrenunciable i tossuda recerca d’una veritat que, essent tèrbola, ho és una mica menys després d’haver-la llegit.