DUES MIRADES

Plantes melòmanes

No sé si el concert per a plantes organitzat pel Liceu és un elogi sincer al món vegetal o una barrabassada fenomenal

1
Es llegeix en minuts
liceuok

liceuok

Encara no sé si aquest invent del Liceu, amb un concert pensat perquè l’escoltin 2.292 plantes, tantes com seients té el teatre, és un elogi sincer al món vegetal, un tribut a la força de la natura, o si es tracta d’una barrabassada fenomenal.

Notícies relacionades

M’inclino més aviat per la segona opció, tot i que respecto molt el respecte que els organitzadors diuen que han tingut envers aquest públic tan peculiar. "No hem volgut cosificar les plantes", diuen, la qual cosa em sembla fantàstica, perquè tothom sap que les plantes no són éssers inanimats, sinó que pateixen i escolten i tenen sentiments com nosaltres. El que no fan, per ara, és aplaudir, que és el que acostuma a fer el públic, o xiular, que és el que passa sovint al Liceu. "Segur que sentiran la música en cadascuna de les seves cèl·lules". Segur que sí.

En muntatges com aquest, sempre penso en els operaris anònims que hi ha col·laborat. Mentre col·locaven els ficus, les cintes, les kènties i els potos a les butaques, ¿què deien, què pensaven? ¿Estaven convençuts de treballar a favor del símbol poètic, del lligam entre l’home i la natura, o es dedicaven a comentar amb sarcasme que tot allò era una fenomenal barrabassada?

Temes:

Liceu