DUES MIRADES

Les veus

La pandèmia ha aprofundit en la desigualtat i les dones han sigut les més perjudicades

1
Es llegeix en minuts
piezaok

piezaok

Ella et va salvar la vida. No ha estudiat medicina ni infermeria. Els seus instruments van ser els productes de neteja. Mentre la immensa majoria ens protegíem a casa, ella va seguir amb la seva feina precària. Com tots, tenia por. Fins i tot és possible que també donés part del seu exigu sou a companyes que van perdre la feina i no tenien res. Un res immens i famolenc que amenaça d’engolir-les.

Notícies relacionades

‘Ella’ són moltes i són el retrat de la pobresa. Oxfam alerta que la Covid-19 pot provocar una crisi pitjor que la del 2008. El rostre de la precarietat té rostre de dona. El 70% dels treballadors amb els sous més baixos són dones. Si són migrants, la devastació s’agreuja. Encara més per unes lleis que condemnen a l’explotació qui no té papers. Són les nostres lleis i parlen de nosaltres.

La pandèmia ha aprofundit en la desigualtat. I cada vegada rugeixen amb més força les veus de la xenofòbia. Criminalitzen els més pobres, aquests que nosaltres no dubtem a utilitzar quan els necessitem. L’odi també pretén parlar per nosaltres. Durant la pandèmia, va provar d’infectar-nos amb la seva crispació.