Dues mirades

Ho deia Valéry

La pell és el perímetre on encerclem les emocions i on prenem consciència del que som i de com necessitem els altres

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp53835799 matar  21 06 2020 playa del varador foto sergi conesa200621130117

zentauroepp53835799 matar 21 06 2020 playa del varador foto sergi conesa200621130117

Ha estat un cap de setmana de retrobaments. Ho deia Paul Valéry: «El més profund de l’ésser humà és a la pell». Els sentiments, els desitjos, no es basen en una decisió racional, sinó en el contacte epidèrmic. És a la pell on experimentem la pulsió que ens acosta a l’altre. I, essent, la pell, una capa superficial que ens separa del medi extern, essent la part del cos que més ens acosta al regne animal, és alhora el perímetre on encerclem les emocions i on prenem consciencia del que som i de com necessitem els altres.

Notícies relacionades

Ha estat, doncs, un cap de setmana de pells, de tornar a sentir l’olor d’aquells que feia més de tres mesos que no vèiem, de recórrer la geografia per arribar a la topografia dels rostres coneguts, dels relleus i les arrugues, dels solcs antics i els nous plecs, dels somriures i els plors, combinats en una solució que es dissol i en resulta un líquid homogeni, barreja d’inquietuds, esperances i confirmacions.

Hem mirat el mar, un cop més. I era allà, com una pell. «Sempre recomençat», amb el batec que s’estén «entre els pins i les tombes», amb el vent que l’arrissa. «¡Cal provar de viure!». Ho deia Valéry.