ANÀLISI

Compte, Barça

1
Es llegeix en minuts
lmendiola53729193 soccer football   la liga santander   sevilla v real betis  200612171556

lmendiola53729193 soccer football la liga santander sevilla v real betis 200612171556 / MARCELO DEL POZO

Va tornar la Lliga i es va confirmar el que ja intuíem: sense públic el futbol no és el mateix, i com que això no és Alemanya, aquí encara va resultar menys divertit. Un Sevilla-Betis sense gatzara de graderia és un toro però que molt capat. El servei de producció televisiva va fer esforços per omplir el buit tot i que va fracassar estrepitosament. I les denominades ‘mesures sanitàries’ dels jugadors van acabar en res: s’abraçaven, es feien petons i escopien com sempre, sense que hi intervingués ningú. 

Però el Barça ha d’anar amb compte. El col·legiat Mateu Lahoz, a més de demostrar que continua sent desigual i dolent, va recordar a tota l’afició que amb VAR o sense VAR els àrbitres poden decidir la Lliga. A Sevilla va ser casolà (sense que el pressionés el públic, clar) i va decantar el resultat amb un penal que mai va existir. No crec que avui a Mallorca tinguem una exhibició així, però ningú ha de perdre de vista que si la Lliga continua és perquè a Espanya no es reunien les condicions sociopolítiques idònies per donar la competició per acabada amb la classificació que hi havia quan es va suspendre. Si el Madrid hagués sigut el líder, vostès ja m’entenen.

Notícies relacionades

Un altre element de preocupació per als seguidors barcelonistes va ser el tipus de futbol brillant però inútil que va desplegar a Sevilla aquest Betis que va deixar construït Quique Setién. Bons jugadors però amb rendiment discontinu, falta de grapa i molta menys tensió combativa que l’equip de davant; en el seu conjunt, unes característiques que tenia amb plenitud el Barça quan ens va arribar el coronavirus.

Hi ha una qüestió delicada que va tornar a ser evident al Sánchez Pizjuán: les múltiples lesions musculars dels jugadors. Igual com a Alemanya, sembla ser un dels grans punts febles d’aquest model de represa de la competició sense efectuar el rodatge necessari. Si el Barcelona ja estava sent bastant propens als problemes fibril·lars abans de la interrupció, veurem què passa ara. Mantenir o ampliar el lideratge dependrà bastant d’això. I la veritat, les lleugeres molèsties de Messi quan es va anunciar la tornada del futbol han sigut el pitjor dels preparatius per intentar convertir aquesta temporada d’inseguretats en un any triomfal.